„'Uletjeli smo' u sumnjivu priču“

Predsjedništvo varaždinskog Živog zida dalo ostavke: „Miris nepotizma, sumnjive financije i neriješen pravni status“

Objavljeno: 08.08.2016. 08:11

Zadnja izmjena: 08.08.2016. 11:17

Iako su prije nepuna četiri tjedna izabrani na rukovodeće funkcije GO Živog zida Varaždin, predsjedništvo, koje su činili Denis Mladenović, Valentina Drk i Ivan Pavlinić, na sastanku članova stranke dalo je neopozive ostavke na svojim pozicijama.

– Javno smo iznesli svoje nezadovoljstvo i dali ostavke, a kasnije, tijekom dana, želju za izlaskom iz stranke izrazilo je petnaestak članova varaždinske organizacije. – ističe donedavni predsjednik GO Živog zida Varaždin Denis Mladenović.

Najveći motiv nedavno izabranog vodstva gradske organizacije stranke bila je, ističu, snažna ideologija stranke, međutim napominju kako su međusobno obećali da će zajednički odstupiti čim dožive ili osjete „bilo kakvu netransparentnu, sumnjivu ili upitnu stvar koja bi mogla naštetiti nama i našoj okolini ili ako, ne daj, Bože, vide da ideologija stranke nije onakva kakvom se predstavlja“.

Bivše predsjedništvo u dopisu, koji potpisuje Denis Mladenović, ističe sljedeće razloge podnošenja neopozivih ostavka:

  • I dalje postoji spor među članovima stranke i situacija još uvijek nije pravno riješena (navodna lažna prošlogodišnja skupština i promjena statuta, status članova Gabrića, Kekeza i ostalih)
  • Uvidjeli smo da se spremaju nepotističke radnje u vidu stavljanja životnih partnera, supružnika i prijatelja na liste za predstojeće izbore
  • Zatekli smo nejasno financijsko stanje i morali podmiriti neke prijašnje dugove (najam štanda za humanitarnu akciju).

– Ogorčeno smo shvatili da smo, nažalost, srčano i naivno „uletjeli“ u jednu naočigled sumnjivu priču pa je naša ostavka sasvim opravdana i logična. Razočarani smo takvim raspletom situacije, ali smatramo da je jedino to ispravno. – ističe Mladenović.

Komentari