Predstavljeni kandidati ORaH-a za treću izbornu jedinicu

Objavljeno: 19.10.2015. 16:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Stranka ORaH (Održivi razvoj Hrvatske) danas je održala tiskovnu konferenciju u prostorijama stranke u Varaždinu na kojoj su predstavljeni kandidati za 3. izbornu jedinicu.

Zvonimira Martinčević, druga kandidatkinja na toj listi, ukratko je predstavila i program stranke te očekivanja od izbora. Na listi će se ujedno na 5. mjestu naći i Nikola Ivančić, na 8. mjestu Emilija Seidl, na 12. Nataša Maričić i na 13. mjestu, Davor Brečak.

Kako kažu, lista je napravljena prema sustavu 50% muškaraca te 50% žena i prema zip metodi jer ne žele biti poput nekih koji na vrhu imaju muškarce, a na dnu žene. Kandidati ističu kako se dosad nisu bavili politikom, no, nadaju se da će birači prepoznati to kao prednost.

- Mi smo jedina stranka koja je na javnim raspravama u dvije godine postojanja napravila 40 politika koje su bile na javnim raspravama, a najvažnije je da se u ovoj zemlji nešto pokrene. Naše zalaganje je da minimalna plaća bude 3500 kuna ili da bude u vrijednosti mjesečne košarice, dodala je Martinčević.

Kao neke od glavnih tema programa, istaknuli su novi teritorijalni preustroj (četiri regije i grad Zagreb), smanjivanje broja jedinice lokalne samouprave, reforma javne uprave, eUprava, reforma pravosuđa, porezna reforma, ali i podizanje standarda građana. Što se tiče aktualne teme, konoplje, koju često spominju u programu, Zvonimira Martinčević je kazala kako su zapravo prvi koju su pokrenuli tu temu:

- Smatramo da je konoplja važna biljka koja se u ovim krajevima davno uzgajala, a danas može pokrenuti poljoprivredu i gospodarstvo.

Od izbora očekuju jedan mandat u trećoj izbornoj jedinici, no, nadaju se da će birači prepoznati ORaH kao pravi izbor, bez obzira što ne ulažu znatna financijska sredstva u kampanju. Na pitanje o balama otpada, o čemu smo već pisali, Martinčević je komentirala da je to stara priča te da je gradonačelnik i dobio izbore zato što je rekao da će riješiti problem.

- Danas se loptica s Habuša prebacuje na Ministarstvo i vrlo je čudnovato da to radi koalicija SDP i HNS. Naše rješenje je izvoz bala te korištenje sufinanciranog iznosa od strane Ministarstva, zaključila je Martinčević.

Cijelu listu pogledajte ovdje:

OraH – lista III. izborne jedinice

1. Kristijan Mavrek
2. Zvonimira Martinčević
3. Zoran Zorko
4. Ines Novak
5. Nikola Ivančić
6. Ivana Oletić
7. Tvrtko Trlek
8. Emilija Seidl
9. Alen Zadravec
10. Vesna Braniša
11. Juraj Hikec
12. Nataša Maričić
13. Davor Brečak
14. Karla Kovač

Komentari