Problemi Klenovnika: Promet kod škole, prodaja alkohola maloljetnicima i vandalizam

Objavljeno: 08.12.2014. 08:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Sandra Županić

Izvor: OŠ Grofa Janka Draškovića

U četvrtak, 4. prosinca, u prostorijama Općine Klenovnik održana je  sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta, prva u novom sazivu, izvještava PU varaždinska na svojim internetskim stranicama.

Nakon uvodne riječi predsjednice Vijeća i Martina Oreškog, načelnika Općine Klenovnik, načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak je ostalim članovima Vijeća prezentirao ciljeve sazivanja i djelovanja ovakvog općinskog tijela, način rada i iskustva iz drugih sredina, te ih upoznato s aktualnim stanjem sigurnosti na području općine.

Uslijedila je rasprava po konkretnim temama, prije svega, problematici sigurnosti prometa u svezi koje je donijet zaključak da se zajedničkim izvidom na terenu i izradom prometnog elaborata pristupi promjeni režima prometa u ulici koja spaja OŠ Grofa Janka Draškovića i mjesno groblje.

Naime, na navedenoj dionici često dolazi do kršenja prometnih propisa čime su prvenstveno ugrožena djeca, polaznici škole, ali i ostali sudionici u prometu te se predlaže da se promet na navedenoj dioni uredi jednosmjerno.

Drugi problem koji je posebno istaknut na sjednici je problematika usluživanja alkoholnih pića maloljetnicima i djeci, kao i omogućavanje klađenja u ugostiteljskim objektima na području općine. Vezano uz isto zaključeno je da se u ime Vijeća za prevenciju vlasnicima svih ugostiteljskih objekata na području općine uputi dopis kojim bi ih se upozorilo na štetnost omogućavanja takvih radnji djeci i maloljetnicima te kako bi ih se ponovno upoznalo sa važećim zakonskim odredbama koje definiraju ovu problematiku. Također je dogovoreno da se nakon toga pojačaju nadzori, kako samostalno od strane policijskih službenika tako i u suradnji sa nadležnim inspektorima.

Na sjednici se također raspravljalo o problematici vandalizma na javnim površinama, kao što je npr. školsko igralište na kojem je u nekoliko navrata oštećena imovina Općine i škole, a dotaknuta je i problematika neadekvatne hidrantske mreže na općinskom području.

Članovima Vijeća su ukratko prezentirani ciljevi preventivnog projekta "Nasilje preko interneta-Cyberbullying", koji će se između ostalog provoditi i u OŠ Grofa Janka Draškovića u Klenovniku. Provođenje preventivnih projekata na temu informatičke sigurnosti je od strane članova Vijeća ocijenjeno kao poželjno i potrebno, obzirom na dostupnost interneta i društvenih mreža djeci.

Sjednica je završena zaključkom da se buduće redovite sjednice Vijeća održavaju minimalno dva puta godišnje, a u slučaju potrebe postoji mogućnost sazivanja izvanrednih tematskih sjednica.

Komentari