Sastao se HNS

Pusić uz Štromara i Posavca predstavila buduće vodstvo stranke

Objavljeno: 18.01.2016. 14:14

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 15:20

Foto: hns.hr

Danas je održana konferencija HNS-a na kojoj je predsjednica stranke, Vesna Pusić, predstavila javnosti dio ljudi koji bi u budućnosti mogli biti u samom vrhu stranke budući da se bliže unutarstranački izbori...

S predsjednicom HNS-a na konferenciji su bili i potpredsjednik Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar i članovi Predsjedništva stranke: Anka Mrak Taritaš, Nada Turina Đurić i Matija Posavec. Istaknuto je da su navedeni "iskazali želju za kandidiranjem za vodeće funkcije na unutarstranačkim izborima u HNS-u."

Na konferenciji je odlučeno da će kandidacijski postupak za novo vodstvo početi nakon Središnjeg odbora stranke u ožujku, potom kreću konzultacije s članstvom i tijelima stranke tijekom kojih će se definirati kandidati za vodeće pozicije. Izbori će se, naime, održati u travnju. Kao mogući predsjednici spominju se Predrag Štromar, Ivan Vrdoljak i Matija Posavec, ali zasad je samo Štromar službeno potvrdio svoju kandidaturu. 

Vesna Pusić ujedno je rekla kako su u stranci počeli razgovori koji će se voditi do okončanja kandidatura, ali i nakon okončanja, te poručila kako se još ne zna hoće li se za predsjednika ili predsjednicu HNS-a kandidirati jedna ili više osoba. Kao najvažnije, bez obzira na broj kandidata i rezultat, istaknula je zajedništvo: 

- Svima je potpuno jasno da ne smijemo prokockati šansu koju su nam dali izbori, kao dobar temelj, šansu koju nam je dao naš dosadašnji rad, ni zaboraviti na jedinstvo stranke. Bez zajedništva, bez obzira što se dogodilo, stranka ne može naprijed. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da građanska opcija u Hrvatskoj treba zagovornika više nego ikad. Zato je naše zajedništvo, u ovom trenutku, važnije čak i od same stranke, važno je za zemlju, istaknula jePusić.

Kao što je već najavila, ovog puta neće se kandidirati za predsjednicu stranke, ali je kazala kako će i dalje biti aktivna, raditi i sudjelovati u svemu dodavši da je HNS u fazi "generacijske tranzicije." 

HNS-ovci su se također pohvalili rezultatima na parlamentarnim izborima na kojima je stranka osvojila nešto više od 100.000 preferencijalnih glasova osvojivši 10 mandata, od čega je realizirano 9: 

- HNS je stranka s vrlo snažnim pojedincima, a to izaziva određenu nervozu bilo kod konkurencije, bilo kod onih koji smatraju da Hrvatsku treba osiromašiti za građansku, umjerenu, civiliziranu, budućnosti okrenutu opciju koja stoji iza svojih stavova, zaključila je Vesna Pusić.

Komentari