Raspisan natječaj za direktora Turističke zajednice: Otkrivamo o kojim imenima se spekulira

Objavljeno: 05.05.2015. 15:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Kao što je bilo i najavljeno nakon sjednice Turističkog vijeća prošlog tjedna, Turistička zajednica Grada Varaždina raspisala je danas natječaj za izbor novog direktora.

Prema uvjetima natječaja, direktor mora imati višu ili visoku stručnu spremu s najmanje tri godine radnog iskustva na na rukovodećim poslovima. Također, aktivno mora znati barem jedan svjetski jezik, a u prijavi na natječaj mora poslati i prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednogodišnje razdoblje. 

Jedan od uvjeta je i položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, ali natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen stručni ispit za rad u Turističkom uredu, uz uvjet da ga polože u roku od jedne godine od dana stupanja na rad.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objave natječaja, a kandidati će o izboru biti obavješteni najkasnije u roku 30 dana po isteku roka za podnošenje prijava.

Atraktivna pozicija

Pozicija direktora Turističke zajednice Grada Varaždina vrlo je atraktivna, ali istovremeno i zahtjevna s obzirom na veliku količinu posla i odgovornosti za grad koji želi biti prijestolnica kulture. Također, Špancirfestom je ljestvica postavljena vrlo visoko, tako da će budući direktor ili direktorica imati pune ruke posla.

Iako je još prerano nagađati tko bi mogao preuzeti ovu funkciju, u gradskim kuloarima sve se glasnije govori o nekoliko imena. Spominje s Damir Levak, koji radi u TZ-u Grada Varaždina od 2011., kao i Jelena Sekelj, voditeljica komercijalnih i općih poslova u varaždinskim Parkovima.

Bez komentara

U kratkom telefonskom razgovoru Levak je rekao kako takva nagađanja ne želi komentirati, dok je Sekelj istaknula kako natječaj još nije ni vidjela, tako da je i ona bez komentara.

Kao jedan od kandidata za direktora spominje se i Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin čiji komentar nismo uspjeli dobiti s obzirom na to da je u Bratislavi.

Ponovno se spominje i ime Ivane Maltar, bivše direktorice Turističke zajednice Grada Čakovca, koja je trenutno zaposlena u Hrvatskoj turističkoj zajednici. Do objave članka, nismo uspjeli dobiti njezin komentar.

Komentari