"nemoj ići lijevo na križanju staze"

FOTO: RAT PLAKATIMA Čačić i Štromar u napetoj utrci za naklonost HDZ-ovih birača

Objavljeno: 28.05.2017. 11:48

Zadnja izmjena: 28.05.2017. 11:56

Foto: Viktor Hranić

Vidi prometni znak u sredini...

Napetost prvog kruga lokalnih izbora za župana, pri čemu se prije svega misli na „mrtvu trku“ Alena Runca i Radimira Čačića koja je završila Čačićevom pobjedom, zamijenila je borba za Runčev „bazen birača“.

Snažna HDZ-ova baza u Varaždinskoj županiji uoči drugog nedjeljnog kruga izravan je interes obojice kandidata za župana, jer 25,46% posto glasova Runca i 4,39% glasova Snježane Sučić (HRAST) sada se nekome moraju „preliti“.

Stričakova izjava „Mi smo za promjene na županijskoj razini“ sasvim sigurno označava neizravnu podršku Radimiru Čačiću koji je javno rekao da ima izravnu podršku Zvonimira Puškadije i Zdravka Maltara – HDZ-ovih novomarofskih veterana.

>>Čačić: 'Imam podršku HDZ-a!' Stričak: 'Mi smo za promjene na županijskoj razini'

Čačić u Bujici, Štromar "u plavom"

Gostujući u Bujici (ne po prvi put)  Čačić se dotaknuo Domovinskog rata, ali i teme Bleiburga, rekavši da je on za razliku od Štromara i Vrdoljaka 1991. bio pod oružjem te osudišvi poslijeratne zločine komunista uz riječi, da komunizam nikome nije donio ništa dobro.

Štromar je, s druge strane, uoči drugog kruga naračnastu boju zamijenio plavom bojom na svojim plakatima, uz slogane: „Župana za župana – Snaga Sjevera“. Također je u petak bio u Novom Marofu, obilazeći s gradonačelnikom Jenkačem srednju školu. Još prije izbora izjavio je da su "najviše dobile HDZ-ove općine".

>>Župan Štromar posjetio osnovnu i srednju školu u Marofu i najavio nove projekte

Kada je riječ o Čačićevim plakatima, on je ostajući vjeran svom stilu na njima napisao svojevrsno referendumsko pitanje: „Župan? LIDER / NESPOSOBNI UHLJEB“.

Zanimljivo, pored autobusnog kolodvora u Novom Marofu plakati su i jednog i drugog, a između njih znak zabrane za skretanje u desno - dakle, obrnuto od one Thompsonove "nemoj ići lijevo na križanju staze".

Za koga će se naposlijetku opredijeliti HDZ-ovi birači, vidjet ćemo uskoro...

Komentari