nastavak rasprave u toplicama

Reakcija gradonačelnice Štefanić na jučerašnji članak: 'Halužan u javnosti iznosi laži'

Objavljeno: 13.01.2017. 09:14

Zadnja izmjena: 13.01.2017. 09:16

Na naš jučerašnji članak o kritikama od strane oporbenih vijećnika i anonimnih autora Facebook stranice Toplička figa reagirala je priopćenjem i prozvana gradonačelnica Goranka Štefanić.

>> FOTO: TOPLICE KLJUČAJU Oporba "dere" anonimno i javno - evo detalja

Kao prvo, ona napominje da se privremeno financiranje nije izglasalo zbog toga što su sjednicu bojkotirali vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni vijećnik koji zajedno čine većinu u vijeću - uključujući i predsjednika vijeća Franju Prsteca koji ga je i sazvao. Isto tako, negira se Halužanov navod da udruga Mrav ima ikakve veze s prestankom projekta vrtića.

- Padom proračuna prestalo je financiranje asistenata za pomoć djeci s posebnim potrebama u vrtićima, a koje Grad plaća putem Udruge Mrav. Smatramo da bi jedan gradski vijećnik trebao to znati, a ne u javnosti iznositi laži. - stoji u izjavi gradonačelnice.

Gradonačelnica negira i povezanost s namještenjima u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, kojoj je osnivač i vlasnik Varaždinska županija, a ne Grad Varaždinske Toplice. Županija bira Upravno vijeće, koje onda bira i ravnatelja ustanove, dok gradonačelnicu i zamjenika biraju građani osobno, neposrednim izborom.

 

Komentari