Nova 'akvizicija'

Reformisti do glasa u trnovečkom vijeću preko Predraga Hermana

Objavljeno: 27.02.2016. 09:27

Zadnja izmjena: 27.02.2016. 09:37

Foto: PR - Reformisti

Da će se Reformisti, nakon što se „podvukla crta“ na parlamentarnim izborima, usmjeriti na daljnje jačanje organizacije, poglavito u Varaždinskoj županiji, bilo je za očekivati, a to uostalom stoji i u njihovim ciljevima za 2016. godinu. Naravno, uvijek je zanimljivo čuti kuloare.

- Da je predsjednik manje boravio u Zadru i Osijeku, gdje  je bilo za pretpostaviti da nećemo dobiti bogznašto, a više se koncentrirao na Varaždinsku županiju gdje nam je baza, možda bi „izvukli“ još jednog zastupnika. Bila bi to i bolja „podloga“ za lokalne izbore sljedeće godine. Koštala nas je prevelika sigurnost "u bazu" – komentar je jednoga od njihovih članova.

Sada, nakon što su protekle subote predstavili kandidata za načelnika u Cestici, mladog Nikolu Ščurica, Reformisti su se danas oglasili priopćenjem za medije u kojem daju do znanja da od sada participiraju i u trnovečkom općinskom vijeću. Naime, Predrag Herman, izabran u Vijeće s „Liste grupe birača“ odnedavno je član njihove stranke.

- Uvidjevši da sâm, kao pojedinac, nemam nikakvog utjecaja na tijekove političkih zbivanja, odlučio sam osnažiti svoje političko djelovanje. U razgovoru s članovima i vodstvom stranke došao sam do zaključka da je to u ovome trenutku meni najbliža i najprihvatljivija opcija – ističe u priopćenju koje potpisuje.

Kao razloge prelaska Herman navodi „svakodnevno nezadovoljstvo postojećim stanjem“, napominje da dijeli „nedaće prosječnog građanina naše domovine“, a Reformisti su mu s druge strane ponudili „suvisili i realni politički program“ te „egzaktne ciljeve“.

Najavljuje da će biti konstruktivna oporba: „Kao vijećnik podržavat ću sve što vodi boljitku i napretku naše općine, a biti ću protiv onoga što smatram da nije dobro, ili da ima boljih rješenja“. Priopćenje potpisuju i predsjednik te tajnik općinske organiazcije Reformista, Zdravko Hudler i Željko Šprem.

Komentari