Reformisti: Dosta nam je praznih Habuševih obećanja, nije riješio ništa

Objavljeno: 26.05.2015. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Novo uzorkovanje baliranog otpada u Brezju, kao i situaciju s Javnom ustanovom Gradski stanovi i stanje u Gradu Varaždinu danas su na konferenciji za novinare komentirali varaždinski reformisti i jedan od osnivača Udruge Eko-breza Juraj Rožić.

Kako je nekoliko puta istaknuto, gradska vlast i gradonačelnik Goran Habuš ne rješavaju ništa, uzorkovanje baliranog otpada još je jedno u nizu koje kasni već godinu dana, a već deset godina problem baliranog otpada se ne riješava.

- Navršava se deset godina bala u Brezju, već su rađene neke analize, bili smo u postrojenju MBO tvornice, rečeno nam je da je otpad inertan. Ako je dio otpada inertan, postavlja se pitanje kuda su otišli otrovi iz svih tih bala? Otišli su u nas. Nama i našoj djeci uskraćeno je pravo da udišemo svježi i čisti zrak, da preko ljetnih mjeseci spavamo kraj otvorenih prozora, povećan je broj oboljelih na dišne putove, srčanih bolesnika. Dosta nam je praznih obećanja gradonačelnika Habuša koji dosad nije učinio ništa, a imao je četiri godine prilike - rekao je Juraj Rožić.

Da se problem s baliranim otpadom ne riješava, ustvrdila je i potpredsjednica Narodne stranke reformista i saborska zastupnica Natalija Martinčević. Martinčević je istaknula kako je grad trebao još 14. srpnja napraviti analizu baliranog otpada u Brezju, a da oni tek godinu dana kasnije "trijumfalno" najavljuju da idu u analizu.

- Prije godinu dana Habuš je najavio da se ide u analizu baliranog otpada i da će biti riješene za tri mjeseca. Od toga ništa, da bi oni sada najavljivali da nakon godinu dana idu u analizu i to pred medijima. To je sramotno. Oni u godinu dana nisu napravili posao koji su trebali, a odbili su sva rješenja koja sam ja nudila, od toga da se osigura 30 milijuna kuna u državnom proračunu za sanaciju bala pa do zaključka kojim od Vlade tražim da preuzme obvezu rješavanja ovog problema za što postoji pravno-formalni temelj - istaknula je Natalija Martinčević.

Što se tiče situaicje u Gradu i Javnoj ustanovi Gradski stanovi, Martinčević naglašava kako se odgodom ovrhe Ministarstva financija ne riješava ništa. Martinčević smatra da Habuš radi klauna od sebe, a u cijelom cirkusu pridružio mu se i župan Štromar.

- Odgoda ovrhe? Imamo 9,3 milijuna kuna duga koji moramo platiti. Hoće li to biti sad ili za trideset dana, to su novci koji se moraju vratiti. To nisu problemi koji su od danas ili jučer, na njih upozoravamo već mjesecima. Gradonačelnik Habuš od sebe radi klauna, a posljedica tog cirkusa u kojem mu se sad pridružio i župan Predrag Štromar ide na štetu građana Varaždina i samog Grada - bila je oštra Martinčević i dodala kako očekuje ponovno napade od strane HNS-a, gradonačelnika i pojedinih saborskih zastupnika, no da od svojih konferencija za novinare neće odustati. 

- Neće me zaustaviti ni obeshrabriti. Neka se prime posla i nešto riješe pa neću sazivati konferencije koje ih živciraju - rekla je Martinčević. 

Komentari