Reformisti još uvijek pod dojmom: "Osvojili smo glasova koliko HNS, SDP i HSU zajedno!"

Objavljeno: 09.03.2015. 11:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook/reformisti

Nakon prijevremenih izbora održanih u nedjelju 8. ožujka u Novom Marofu na kojima su osvojili tri vijećnička mandata, Reformisti slave pobjedu iako njihov kandidat za gradonačelnika Darko Hrenić za HDZ-ovcem Sinišom Jenkačkom uoči drugog zaostaje za ogromnih 20 posto glasova.

Oglasili su se danas priopćenjem u kojem stoji da su "prvi puta u Varaždinskoj županiji izašli na izbore i potvrdili se kao uvjerljivo najjača stranka centra i lijevog centra osvojivši 19,58 posto glasova, koliko su osvojili zajedno HNS, HSU i SDP".

- Najave, posebno HNS-a, o sigurnoj pobjedi završile su rezultatom od svega 10 posto zajedno sa HSU-om, što je samo konstatacija činjenice da u Varaždinskoj županiji i na cijelom sjeveru Hrvatske prostor centra potpuno preuzima Narodna stranka - reformisti - uvjereni su u stranci.

- Vodstvo kandidata HDZ-a Ivana Jenkača je očekivano, jer je desnica u Novom Marofu imala samo jednog kandidata, dok su centar i ljevica na izborima sudjelovali sa čak četiri kandidata i glasovi su se očekivano podijelili. I u takvim okolnostima kandidat Reformista Darko Hrenić postigao je dobar rezultat i drugom krugu očekujemo ujedinjene glasove centra i ljevice što je posebno važno te zahvaljujemo na već objavljenoj podršci SDP- a kandidatu Reformista Darku Hreniću. 

U svom priopćenju reformisti još ističu da očekuju i "podršku glasača HNS-a, posebno stoga što su u prvom krugu", kako kažu, "građane duboko uznemirile i nanijele štete našem kandidatu najave i ucjene obustave realizacije projekata za Novi Marof".

- Vjerujemo da će se vodstvo HNS-a od takvih najava jasno ograditi - zaključuju.

Komentari