Stručnjak za poljoprivredu

Reformisti odabrali iznenađujuće mladog kandidata za načelnika Cestice

Objavljeno: 20.02.2016. 15:20

Zadnja izmjena: 20.02.2016. 15:37

Foto: Josip Novak

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Narodne stranke - Reformisti u Varaždinu predstavljeni su njeni kandidati za prijevremene izbore u Cestici na koje će ova stranka izaći samostalno...

>>HNS: HDZ je izazvao izvanredne izbore u Cestici i to ne mogu prekriti nikakvim lažima i podmetanjim
>>Bosilj u otvorenom pismu tvrdi da Korotaj gleda u 'tuđa dvorišta' (i još dvije stvari oko izbora)

Predsjednik Varaždinske županijske organizacije Reformista - Tomislav Paljak ustvrdio je da su reformisti spremni za izbore, dodavši kako upravo “na području općine Cestica djeluje jedna od njihovih najjačih organizacija“.

- Prijevremeni izbori nisu nas iznenadili i imat ćemo pozitivnu kampanju s fokusom na programe i projekte – naglasio je Paljak.

Na njega se nadovezao 28-godišnji Nikola Ščuric, kandidat Reformista za mjesto načelnika Općine Cestica, koji smatra da kao stručni specijalist za poljoprivredu može ovom JLS uspješno 'kormilariti'.   

- Svojim angažmanom mogu značajno doprinijeti napretku i boljitku Cestice, a potporu su mi dali Tomislav Paljak, predsjednik stranke Radimir Čačić i potpredsjednica Natalija Martinčević. Na izbore izlazimo samostalno i nova vlast mora ponuditi izlazak iz ove nezavidne situacije u Cestici – najavljuje Ščuric.

Politička alternativa

Dodao je kako ga raduje da žiteljima općine njegova stranka nudi “političku alternativu na čelu s Radimirom Čačićem“.

Nakon Ščurica, predstavio se i Ivan Dobrotić, dugogodišnji sportski djelatnik, te predsjednik općinske organizacije Cestica i kandidat za predsjednika vijeća Općine Cestica.

- Reformisti nisu krivi za izvanredne izbore u Cestici i na našim kandidacijskim listama su mladi ljudi koji žude za promjenama te napretkom cestičkog kraja. Riječ je o moralnim ljudima među kojima je čak 40 posto žena. Mi imamo kičmu i ne bavimo se tračevima jer nam je interes mještana najvažniji – ustvrdio je Dobrotić.

Napomenuo je kako se nada da će im mještani općine Cestica dati povjerenje jer „nude izlaz iz sadašnje krize“.

Bez stranačkih prepucavanja

- Naša općina poprimila je konture gradića u vrijeme kada je Radimir Čačić bio varaždinski župan. Kasnije se to promijenilo kada mu je dio HNS-ovaca okrenuo leđa te oslabio njegovu poziciju u toj stranci – smatra Dobrotić.

Da im stranačka prepucavanja nisu ni na kraj pameti naglasila je i Natalija Martinčević koja kandidata Reformista za mjesto načelnika Općine Cestica ocjenjuje „mladim, visokoobrazovanim i punim energije“.

- To Općini Cestica najviše treba, jer činjenice govore da se razvijaju samo općine  čiji načelnici imaju viziju i znanje kako upravljati proračunom. Cestica je dosad stagnirala jer  između ostalog nije povlačila sredstva iz fondova EU – rekla je Martinčević koja se u ovom trenutku ne želi izjašnjavati o eventualnoj poslijeizbornoj koaliciji.

Ponovila je da očekuje potporu mještana te izjavila da se u odnose HNS-a, SDP-a i HDZ-a Reformisti ne žele miješati.

Za nastalu, situaciju, koja je dovela do izvanrednih izbora, Martinčević odgovornom smatra bivšu vlast.

Komentari