Predavanje Martine Borić

Reformisti organizirali javnu tribinu o uzgoju hrane bez ostataka pesticida

Objavljeno: 30.04.2016. 15:11

u prostorijama Vatrogasnog doma u Donjem Kućanu u organizaciji mjesnih ogranaka Reformista Donji Kućan, Kučan Marof, Gornji Kućan i Zbelava održana je tribina pod nazivom „Uzgoj hrane bez ostataka pesticida“.

- Na ovoj edukativnoj tribini mještani su se upoznali sa mogućnostima ekološke proizvodnje i ekološke zaštite bilja. Predavanje je održala Martina Borić dipl.ing.agr., koja je u svom predavanju pojasnila kako je glavni cilj ekološke poljoprivrede proizvesti hranu visoke hranidbene vrijednosti oslanjajući se na zaštitu i očuvanje okoliša - ističu Reformisti u priopćenju za medije.

Mogućnosti

Borić je nazočne građane upoznala s mogućnostima ekološke zaštite bilja koja podrazumijeva primjenu ekološki prihvatljivih mjera koje nisu opasne za ljude i korisne organizme, koje ne onečišćuju ili samo kratkotrajno onečišćuju okoliš te koje minimalno narušavaju uspostavljenu ravnotežu i biološku raznolikost. 

- Ovom javnom tribinom i predavanjem žele se potaknuti svi domaći proizvođači bilo za osobnu ili širu proizvodnju da  više pažnje posvete uzgoju zdrave i kvalitetnije hrane koju unosimo u organizam, a koja utječe na kvalitetu našeg življenja - klažu Reformisti.

Potporu ovoj javnoj tribini u organizaciji mjesnih ogranaka Donjeg Kućana, Kučan Marofa, Kučana Gornjeg i Zbelave dala je i potpredsjednica Narodne stranke – reformisti i predsjednica varaždinske Gradske organizacije Natalija Martinčević, koja je naglasila važnost educiranja i upoznavanja svih poljoprivrednika o mogućnostima ekološke proizvodnje i zaštite.

Komentari