'prevršio je svaku mjeru'

REFORMISTI SRAČINCA O SPORNOM SPOMENIKU 'To je neodgovorno, neprimjereno i krajnje degutantno'

Objavljeno: 02.10.2017. 15:45

Zadnja izmjena: 02.10.2017. 15:45

Foto: Arhiva

Spomen obilježje u Sračincu - kojim se komemorira veliki požar u Varaždinu 1776. godine - ne prestaje izazivati reakcije u našoj javnosti. Sada su se svojim priopćenjem oglasili i Reformisti Sračinca.

>> FOTO Sračinec podigao spomenik posvećen katastrofalnom požaru iz 1776. godine - kojega je izazvao mladi Srakar

>> Žestoka Habijanova reakcija na spomenik u Sračincu: 'Ovdje prestaje umjetnička sloboda, a počinje glupost'

Reformisti se zajedno sa svojim ali i ostalim oporbenim općinskim vijećnicima, kako kažu u priopćenju, oštro i decidirano ograđuju od posljednje društvene akcije Općinskog načelnika.

- On je postavljanjem spomen obilježja nemilom i tužnom povijesnom događaju, na sebi svojstven način, neprimjereno, neodgovorno i krajnje degutantno  uvrijedio žitelje naše Općine. - priopćuju Reformisti, tvrdeći kako je na granici apsurda načelnikovo objašnjenje da je taj događaj pozitivno usmjerio našu povijest.

'Novoselec ostavlja zgarišta...'

Također napominju da općinski vijećnici nisu uopće mogli utjecati na donošenje ove odluke, kritizirajući Novoselca da je - kako vele - ovim sramotnim činom doista prevršio svaku mjeru; bacio ljagu na sve građane koji ne misle poput njega, a svoju nisku kulturnu, umjetničku, duhovnu i obrazovnu razinu pokušao nametnuti kao standard.

- Kad bi naš načelnik znao da postoje puno primjereniji oblici obilježavanja nekih povijesnih fakata i kad bi se ponekad konzultirao sa nekim kompetentnijim od sebe, a ne uživao u svom egu i činjenici da je ponovo izabran za načelnika, možda do ovakvih ispada koji da nisu tragični, bili bi smiješni, ne bi dolazilo. Za razliku od nesretnog dječaka Jakoba Vrčeka, Novoselec svoja "zgarišta" ne ostavlja iz nehata. - stoji na kraju priopćenja.

Komentari