Reformisti: U izbornoj godini Vlada sigurno neće riskirati s prijevozom učenika

Objavljeno: 20.08.2015. 15:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Iako Vlada RH još nije donijela formalnu odluku o načinu sufinanciranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola, njihovi roditelji ne trebaju brinuti, poručio je varaždinski župan Predrag Štromar na konferenciji za medije koja je sazvana na inicijativu Mirka Bistrovića, načelnika Općine Bednja.

Naime, Općina Bednja i njeni žitelji su, kako se to prilikom moglo čuti, životno zainteresirani za nastavak financiranja prijevoza učenika i studenata, jer ukoliko ga neće biti, 60 posto polaznika srednjih škola prekinut će daljnje školovanje, rekao je na tiskovnoj konferenciji Bistrović.

Povodom toga oglasili su se i Reformisti sa stavom da "za razliku od stvarne opasnosti koja se javila prošle godine, u ovoj, izbornoj godini, ne postoji niti najmanja mogućnost da Vlada ne donošenjem odluke riskira gubitak glasova i ugrozi izborni rezultat".

Prozivaju pritom župana Predraga Štromara da prošle godine "nije uopće reagirao". – "Ove godine je zabrinut što će se i kada dogoditi. Možda bi bilo dobro da župana netko obavijesti da je HNS stranka koja je u Vladi i da samo treba donijeti odluku, a ne biti zabrinut", piše u priopćenju Reformista koje potpisuje Tomislav Paljak.

>>U Bednji neizvjesnost: Rujan na vratima, a Vlada šuti o sufinanciranju prijevoza učenika

Komentari