Rezultat Zaklade Sv. Mihael prepoznali i stručnjaci kojima se teško nešto može "podvaliti"

Alen Kišić i Alen Ostojić, Hrvatska Udruga menadžera sigurnosti

Objavljeno: 27.11.2015. 14:31

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:58

Foto: Darija Rogina

Danas je održana svečane dodjela priznanja Alenu Ostojiću, predsjedniku Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Riječ je o Udruzi koja se bavi upravljanjem sigurnošću, a kao partnera prepoznala je varaždinsku Zakladu za prevenciju kriminaliteta, Sveti Mihael.

Naime, Zaklada je proglašena je najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji „projekt lokalne i regionalne samouprave za sigurnost zajednice“, a priznanje je rezultat kontinuirane suradnje Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael i Udruge HUMS kao i potpore te je ove godine uplaćena donacija u iznosu od 6 tisuća kuna od strane HUMS-a.

Prijmu je nazočio upravitelj i Zaklade i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić predsjednica Upravnog odbora Zaklade i predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić te član Upravnog odbora Zaklade i zamjenik načelnika Policijske uprave Varaždinske Darko Blaži.

Dobitnik priznanja, Alen Ostojić, zahvalio se na pozivu te priznanju naglasivši da građani imaju pravo na sigurnost te gradove bez kriminala. U skladu s time, Udruga menadžera sigurnosti okuplja više od 140 profesionalaca - stručnjaka koji rade u javnom i privatnom sektoru. Pohvalio je rad Zaklade koja okuplja stručnjake raznih profesija. 

- Izazov je na svim sudionicima, a on je prihvaćen ostvarivanjem još otpornije i sigurnije Varaždinske županije na mnoge ugroze, prije svega, prevencijom kriminaliteta. Napravili ste koaliciju raznih dionika i to je “osuđeno na uspjeh” pa vjerujem da će Zaklada rasti, rekao je Ostojić.

Tom je prilikom Alen Kišić dodao da je Zaklada primjer dobre prakse na iskustvima iz Njemačke te da je lišena politike. Isto tako, spomenuo je i Javni poziv za dodjelu potpora u ukupnom iznosu do 30 tisuća kuna koji je otvoren do 3. prosinca, a dodjeljuju se sredstva za preventivne i nove projekte, programe, kampanje i aktivnosti koje se kontinuirano provode i prepoznate su kao učinkovite u prevenciji kriminaliteta.

- Ispitali smo javnost o prevencijskim projektima, a uglavnom smo fokusirani na projekte prevencije kod mladih osoba, rekao je Kišić pozvavši zainteresirane da se uključe sa svojim projektima. 

Predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić te predsjednica Zaklade kazala je da će projekte odabrati do 18. prosinca i u roku od osam dana od Odluke objaviti.

- Grupacije kriminaliteta za natječaj su opći kriminalitet, ovisnosti, nasilje nad ženama i djecom u školama, cyber nasilje, trgovina ljudima te prometni prekršaji, rekla je Biberdžić naglasivši da se mogu javiti pravne i fizičke osobe. 

Darko Blaži, ćlan Upravnog odbora i zamjenik načelnika PU Varaždinske istaknuo je rezultate Zaklade u svih šest gradova i općinama Županije te se zahvalio Udruzi i gospodinu Ostojiću.

- Ovakvim stručnjacima teško se može nešto “podvaliti”, a Zaklada kao prva takva u Republici Hrvatskoj formalno i stvarno funkcionira i izvan institucija, zaključio je Blaži.

Komentari