Milanović ili Komadina?

Saznali smo koga podržavaju vodeći SDP-ovci u županiji

Objavljeno: 18.01.2016. 15:24

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:17

Prvi krug unutarstranačkih izbora SDP-a održat će se, kako je najavljeno u ožujku. Svoju kandidaturu najavili su Zoran Milanović i Zlatko Komadina. Upitali smo istaknute dužnosnike SDP-a iz Varaždina i županije koga će oni podržati na izborima... 

Sudeći prema njihovim odgovorima, većina će se prikloniti dosadašnjem šefu stranke - Zoranu Milanoviću. Naime, saborski zastupnik Mario Habek te trenutni povjerenik gradske organizacije SDP-a rekao je sljedeće:

- Glasovat ću za Milanovića jer je uvijek bio i ostat će moj prvi izbor, rekao je Habek. 

S njim se složio i Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije koji je pojasnio svoj odabir: 

- Milanović je puno bolji kandidat i šef oporbe. Smatram da je spreman vratiti stranku na kormilo države, zaključuje Kišić. 

Jedini od istaknutih SDP-ovca koji će glasovati za Zlatka Komadinu je Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika koji je prošle godine smijenjen s dužnosti predsjednika gradskog SDP-a. Tu je odluku argumentirao izjavom kako stranka može bolje funkcionirati: 

- S Komadinom ćemo dobiti šansu za demokratizacijom stranke. On u svom programu ima i glasovanje po sustavu 1 član - 1 glas i to na svim izborima, s čim se i ja slažem, rekao jeRadelić. 

Za Milanovića će glasovati Luka Zrinski, predsjednik županijskog Foruma mladih SDP-a, Livija Faić predsjednica Foruma žena SDP-a te Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina koji nisu komentirali svoju odluku. Mladen Smoljanec, šef SDP-a u Novom Marofu također će glasovati za Zorana Milanovića. 

Neki su još neodlučni ili pak traju konzultacije - naime, predsjednik Gradske organizacije SDP-a te zamjenik gradonačelnika u Lepoglavi, Hrvoje Kovač, kazao nam je kako se čeka odluka Gradskog odbora, ali da osobno podržava Zorana Milanovića. Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, rekao je, pak, da će odgovoriti na to pitanje nakon što budu poznate kandidature. 

Komentari