Ekskluzivno

Saznali smo tko će iz Varaždinske županije zamijeniti Horvata u Saboru

Objavljeno: 22.01.2016. 08:41

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:16

Foto: Facebook

Jučer je u 12 sati mandatar nove Vlade, Tihomir Orešković, objavio imena ministara za ukupno 20 ministarstva. Kako ekskluzivno saznajemo, Darka Horvata iz HDZ-a, zamijenit će Josip Križanić... 

Kao što je poznato, danas se izglasava Vlada i ukoliko parlament izglasa povjerenje, ministrom će postati Darko Horvat, šef međimurskog HDZ-a, u resoru poduzetništva i obrta, a njega će u Hrvatskom saboru zamijeniti Josip Križanić. To je za eVaraždin potvrdio Križanić danas u jutarnjim satima, rekavši da je predsjedništvo stranke jučer donijelo takvu odluku: 

- Zbog nespojivosti funkcija, ministar ne može biti ujedno i zastupnik. Ukoliko se Vlada izglasa većinom, Sabor počinje s dnevnim redom i radom, rekao nam je Križanić, potvrdivši da će ukoliko se to dogodi, danas postati zastupnik. 

Stranka HDZ iz Varaždinske županije tako će imati dvoje zastupnika (drugi je Anđelko Stričak) uz jednog iz zajedničke koalicije, Ladislava Ilčića. Križanić je predsjednik Općinskog vijeća u Jalžabetu i član Županijske skupštine te je, podsjetimo, na listi za treću izbornu jedinicu bio peti. 

Komentari