vodocrpilište vinokovščak

SDP o otpadu na vodocrpilištu: 'Vlasnik zemljišta je MORH, a Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode'

Objavljeno: 28.03.2017. 14:42

Zadnja izmjena: 28.03.2017. 14:42

Foto: Arhiva

Danas smo već pisali o problematičnom odlagalištu otpada u blizini vodocrpilišta Vinokovščak, kada je na sazvanoj konferenciji za medije Damir Habijan napomenuo kako je netko sigurno odgovoran za postojanje odlagališta.

- Ne možemo igrati ping pong sa zdravljem građana. – izjavio je jutros Habijan, a tek maloprije se na današnju konferenciju oglasio i SDP svojim priopćenjem u kojem napominju kako je zemljište uz vodocrpilište, a na kojem se nalazi divlje odlagalište u vlasništvu MORH-a, te da je, stoji u priopćenju, MORH odgovoran za njegovo održavanje i stoga SDP u svom priopćenju izražava čuđenje što je Habijan prozvao HDZ-ovog ministra obrane Damira Krstičevića.

- Osuđujemo nesavjesnost onih koji odlažu otpad uz vodocrpilište, ali isto tako osuđujemo vlasnika tog zemljišta, u ovom slučaju MORH. – stoji u priopćenju SDP-a.

'Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode'

- Naravno da izražavam zabrinutost zbog situacije, koja nije nova nego se nažalost smeće tamo odlaže već godinama. Jasno da građane ne treba zanimati tko je vlasnik, nego kad i kako će se problem riješiti. Netko za to mora i odgovarati, ali zasigurno ću učiniti sve da se problem riješi nakon 21. svibnja kad postanem gradonačelnik. Međusobne prozivke ne vode dobrome, a HDZ-u je već postala loša praksa da građanima ne nude rješenja već samo upućuju kritike ne bi li prisvojili naklonost – rekao je Alen Kišić.

Na inicijativu vijećnika HDZ-a V. mjesnog odbora da će se pozvati stručnjaci koji će analizirati kvalitetu vode, SDP u svom priopćenju odgovara kako Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode i kako ne postoji opasnost za građane.

SDP apelira na MORH da se ukloni otpad

Nadalje, SDP se slaže da problem treba riješiti i ovim putem apelira na MORH, kad, kako kažu, to nije učinio Habijan da što hitnije reagiraju kao vlasnici zemljišta da bi se otpad što prije uklonio.

Također, SDP se pita zašto članovi HDZ-a nisu ministra Krstičevića, koji je prije nekoliko dana obišao vojarnu u Optujskom, odveli i na odlagalište za koje je, kako stoji u priopćenju, direktno odgovorno njegovo ministarstvo.

SDP svoje priopćenje zaključuje s činjenicom kako je nedavno saborski Klub zastupnika HNS-a i HSU-a predložio izmjene Zakona o državnoj imovini, gdje je uz ostalo i prijedlog da upravljanje nad državnom imovinom preuzmu JLS-ovi, u ovom slučaju Grad Varaždin. No, Vlada prijedlog nije dočekala s odobravanjem.

Komentari