SDP-ovci slave: Ponovno se pokazalo da u ovom kraju dominira ljevica

Objavljeno: 09.11.2015. 12:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Županijska organizacija Varaždinske županije SDP-a obratila se medijima službenim priopćenjem u kojemu, između ostalog, komentiraju parlamentarne izbore te rezultate u 3. izbornoj jedinici.

Tako su zahvalili biračima koji su izašli na izbore i posebno onima koji su glasovali za koaliciju “Hrvatska raste.” Tvrde da su ostvarili zacrtani cilj i ne kriju zadovoljstvo rezultatom temeljem kojeg je koalicijska lista osvojila 8 mandata i najbolji rezultat od svih deset jedinica.

Osvrnuli su se na rezultat oporbene Domoljubne koalicije na čelu s HDZ-om. 

- Drago nam je i da se nisu ostvarile najave iz Domoljubne koalicije da će pobijediti, a kamoli osvojiti dvotrećinsku većinu što se gromoglasno najavljivalo, ističu.

Premda u kampanji, kako kažu, nisu bili fokusirani na personalizirane kampanje kandidata, istaknuli su rezultat Siniše Hajdaša Dončića koji je osvojio najveći broj preferencijalnih glasova u 3. izbornoj jedinici. (25.18%, op.a.)

- Što se tiče naše izborne jedinice, još se jednom pokazalo ono što smo puno puta govorili - ljudi u ovom dijelu Hrvatske dominantno podržavaju lijevu opciju, zaključili su SDP-ovci.

Jučer su u Ludbregu uz parlamentarne održani izbori za Vijeća mjesnih odbora. Od 13 naselja, SDP-ova koalicija odnijela je pobjedu u 10 naselja – Bolfan, Čukovec, Globočec, Hrastovsko, Kučan Ludbreški, Ludbreg, Poljanec, Selnik, Slokovec i Vinogradi Ludbreški.

Gradonačelnik Dubravko Bilić iz redova stranke izrazio je zadovoljstvo rezultatom i poručio:

- Predstoji nam konstituiranje vijeća kako bismo što prije nastavili s radom kojem je prvobitni cilj podizanje kvalitete lokalnog stanovništva, počevši od odgoja i obrazovanja, infrastrukture, ali i kulturnog života, rekao je Bilić.

Komentari