Seoba laburista k reformistima: Čačićevci konačno do glasa u Županijskoj skupštini?

Objavljeno: 29.04.2015. 08:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija/Zoran Stanko

Kao što se i nagađalo, mnogi laburisti uskoro će postati reformisti, što je i tema današnje konferencije za medije varaždinskih reformista.

Narodna stranka - Reformisti Varaždin sazvala je konferenciju za medije na kojoj će prisustvovati sada već bivši laburisti i budući reformisti.

Kako su reformisti naveli u svom pozivu, radi se o pristupanju organizacija, članstva i vijećnika Županijske skupštine Varaždinske županije iz redova Hrvatskih laburista - Stranke rada reformistima.

Na konferenciji za medije prisustvovat će Željko Šprem predsjednik ogranka Laburista općine Trnovec Bartolovečki, Renato Cafuk predsjednik ogranka Laburista općine Vidovec, Danijel Mesek povjerenik Laburista za općinu Sračinec i Davor Golub vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije i predsjednik ogranka Laburista općine Petrijanec.

Svoju ispisnicu iz trnovečkih laburista poslao je danas Željko Šprem, a u objašnjenju naveo kako stranku napušta jer je postala uhljebičarska te da njome vladaju ljudi koji imaju svoje privatne interese.

- Nažalost to se dogodilo u Stranci nakon ostavke gospodina Dragutina Lesara i u našoj županiji nakon ostavke Siniše Miličića. Uhljebičari su zavladali laburistima i doveli Stranku do samog dna - oštar je Šprem.

Zanimljivo je i da bi pristupom županijskog vijećnika Davora Goluba, reformisti mogli dobiti mjesto u Županijskoj skupštini. Ukoliko Golub laburistima ne vrati svoj mandat, reformisti će dobiti svoj glas u Županijskoj skupštini Varaždinske županije.

Iz stranke je već izašao vijećnik Županijske skupštine Siniša Miličić. Miličić je najavio kako neće vratiti mandat laburistima, ali da neće ulaziti u drugu stranku, već da će u Županijskoj skupštini djelovati kao nezavisni vijećnik.

Hoće li reformisti s Golubom dobiti i svoj glas u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, saznat ćemo danas.

Komentari