što obećavaju

Hajdaš Dončić na Španciru obećao minimalac od 3.000 kuna

Objavljeno: 27.08.2016. 11:33

Zadnja izmjena: 27.08.2016. 11:45

Foto: Sonja Ognjenović

Špancirfestom su se prošetali i SDP-ovci. Nositelj liste Narodne koalicije Siniša Hajdaš Dončić te dvoje SDP-ovaca iz Varaždinske županije koji se nalaze na listi Narodne koalicije, Marijo Habek (na 5. mjestu) i Renata Potočnika (na 9. mjestu), u društvu predsjednika varaždinskog SDP-a Alena Kišića posjetili su i Varaždinsku tržnicu te govorili o planovima, ako osvoje izbore.

- Drago mi je da sam opet u Varaždinu s kolegicama i kolegama iz Varaždinske županije, za koje se nadam da će biti saborski zastupnici i da će "onak' kak se šika" predstavljati Varaždinsku županiju u Saboru i boriti se za projekte i interese ljudi koji ovdje žive i rade. Ti ljudi možda imaju malo manju plaću od ostatka Hrvatske, ali tu smo da to promijenimo i da dignemo minimalnu plaću na 3 000 kuna te da dignemo neoporezivi dio dohotka, što bi onda značilo da bi svi građani RH imali stotinjak kuna više svaki mjesec za plaću - o planovima je govorio Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić je dodao i kako im je izuzetno važan i besplatan prijevoz za srednjoškolce te besplatno i dostupno zdravstvo i školstvo svima. Za prognoze o mandatima nije htio dati konkretan odgovor, već je objasnio: 

- Ne volim o tome pričati, ali želio bih da budemo najbolja lista Narodne koalicije u Hrvatskoj.

Bolnica kao prioritet

- Očekujemo da ćemo popraviti rezultat od prošle godine, koji je bio 7 mandata. Tako nešto ankete i sad predviđaju, ali vjerujemo da će građani prepoznati to da Vlada u nepunih godinu dana nije napravila ništa, već uništila ono što smo mi napravili u 4 godine. Želja nam je  da završimo projekt Varaždinske bolnice, vjerujem da ćemo to realizirati u sljedećem mandatu - objasnio je Mario Habek.

Predstavila se i Renata Potočnik, koja se nalazi na  9. mjestu na listi:

- Zastupam sve ideje koalicije, pogotovo što se tiče gospodarstva. Mislim da svojim iskustvom mogu pridonijeti ukupnom rezultatu. Sigurna sam da kao žena mogu donijeti pozitivnih pomaka. Predsjednica sam Gradskog vijeća u Ludbregu tako da imam određenih iskustava i za svim tim na kupu, vjerujem da ćemo imati dobar rezultat.

Komentari