Marijan Škvarić

"Spreman sam se četvrti puta kandidirati za gradonačelnika Lepoglave"

Objavljeno: 15.01.2016. 15:30

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:18

Foto: Facebook

S obzirom da se bliže lokalni izbori, uvelike se počelo spekulirati tko će se u našim općinama i gradovima kandidirati i iz koje stranke. U Lepoglavi već godinama dužnost gradonačelnika obnaša Marijan Škvarić koji nam je u kratkoj izjavi kazao da se spreman kandidirati i četvrti puta…

Podsjetimo, Marijan Škvarić (HNS) tri puta je izabran za gradonačelnika. Na prošlim lokalnim izborima 2013. godine kao njegov zamjenik izabran je mladi Hrvoje Kovač (SDP), koji je dotad lepoglavskoj javnosti najviše bio poznat kao aktivist u udrugama civilnog društva te voditelj projekata. Naime, Škvarić je 2013. osvojio 50.81% glasova na lokalnim izborima.

Koalicija HNS i SDP godinama je dominantna politička opcija u Lepoglavi, a na parlamentarnim izborima koalicija Hrvatska raste osvojila je 44.59% glasova birača. Ipak, treba naglasiti da se ta potpora smanjuje budući da je na prošlim izborima bila za 6.22% veća. 

Isto tako, u kuloarima se počela spominjati mogućnost da će se Hrvoje Kovač na izborima 2017. kandidirati za gradonačelnika te je dolazilo do sukoba između njega i Škvarića. Zbog toga smo ga kontaktirali te upitali je li ta tvrdnja istina na što je on odgovorio da je do izbora još puno, a da on i Škvarić, bez obzira što se govorilo, funkcioniraju:

- Dokle god Lepoglava ide naprijed, nema govora o razdjeljivanju te se dugo vidim u tom timu – Škvarić kao gradonačelnik, a ja kao zamjenik, rekao je Kovač dodavši da je koalicija HNS – SDP dobitna u Lepoglavi.

Marijan Škvarić rekao nam je kako je za još jednu kandidaturu spreman: 

- Sve će ovisiti o dogovoru sa strankom, ali želja i snaga definitivno postoje, zaključio je. 

Osvrnuo se i na svoj saborski mandat prošlog saziva rekavši da je bio jedan od najaktivnijih s područja Varaždinske županije, poglavito što se tiče gospodarstva te da će mu razvoj gospodarstva i provođenje projekata i dalje biti primarni ciljevi u Lepoglavi.

Komentari