Sračinec 'iza scene': Na domjenku zajedno narančasti i plavi, 'dragi gost' i Radimir Čačić

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 27.09.2015. 10:31

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:49

Slavljenička atmosfera sa svečane sjednice koja je petak, 25. rujna, održana povodom Dana Općine Sračinec preselila se i na kat Doma kulture gdje je priređen domjenak.

Među brojnim gostima i uzvanicima općinskom su načelniku Božidaru Novoselcu blagdan Sv. Mihovila čestitali i načelnici općina u kojima je lokalna uprava u rukama HDZ-a.

Ne čudi me dolazak mojih kolega iz drugih stranaka jer to govori o rejtingu Općine Sračinec. Inače, svi smo mi prijatelji i odlično surađujemo, izjavio je Novoselec za eVaraždin.

- Mi u Sračincu zaista radimo dobre stvari – uređene su ceste, velike su investicije u oblasti energetske učinkovitost, opremili smo sva dječja igrališta, uređujemo javnu rasvjetu i drugo. Sve to primjećuju i moje kolege iz Vinice, Vidovca i drugih sredina – rekao je Novoselec dodavši kako se među gostima i uzvanicima našao i Radimir Čačić, predsjednik Reformista.

On je počasni građanin općine Sračinec, podsjetio je tom prilikom, napomenuvši kako o politici ne treba previše govoriti.

- Prije svega moramo misliti na naše sumještane, a Čačič je naš dragi gost i status počasnog građanina će zadržati. U prvom planu su naše općine i mi koji ih vodimo moramo razmjenjivati iskustva te surađivati kako bi ostvarivali ovako dobre rezultate, kakve je postigao Sračinec – pohvalio se Novoselec.

Međutim, s njim se nije u potpunosti složio Radimir Čačić koji nam je tom prigodom otkrio da su njegova očekivanja bila veća od onoga prezentiranog tijekom svečane sjednice.

- Srakari su jako vrijedni ljudi, prijašnja vodstva i ovo sadašnje su uvijek bila maksimalno angažirana. Međutim, vertikala je općina – županija – država, a rezultati su u konačnici žalosni. S takvom vertikalom rezultati su im trebali biti spektakularni. No, završili su s nešto obnove fasada, malo krpanja cesta i nema tu ni jednog jedinog izglednog projekta, niti blizu - ustvrdio je Čačić nakon svečane sjednice za eVaraždin.

Dodao je da ga to rastužuje, te podsjeća kako je takvo žalosno stanje zatekao nedavno u Cestici koja je također obilježila svoj dan.

- Čak u vrijeme kada smo imali HDZ-ovu Vladu, koja ne samo da nije pomagala već je pokušavala spriječiti provedbu projekata koje smo provodili u Varaždinskoj županiji, mogli smo realizirati grandiozne projekte. Gradile su se sportske dvorane, škole, pročistači, rješavala se elektrifikacija cijele županije i drugo. Sada to nije slučaj – naglasio je Čačić.
Kazao je i da su njegovi odnosi s načelnikom Novoselcem vrlo dobri i korektni.

- Tako je i kod većine drugih ljudi s kojima sam ranije surađivao. Uvijek sam im spreman pomoći savjetom jer znam da ako nisu danas – već sutra će biti u Reformistima. Onim ljudima koji nisu uspjeli razumjeti da je pretpostavka uspješne i dugoročne politike ljudsko poštenje, nema pomoći – rekao je Čačić.

Naglasio je i da se odlično osjeća u Sračincu, te se pohvalio malim znakom pažnje kojim su ga darivali domaćini.

- Ugodno su me iznenadili prigodnim poklonom koji je malo 'voluminozan', ali će svakako dobro poslužiti – rekao je Čačić kada je ispod celofana ugledao mali ceker, vrč za vino, knjigu i bočicu rakije.

Komentari