politička tektonika

Što znače nedjeljne kavice HDZ-ovaca s juga i kako je Jenkač izbjegao rat na dva fronta

Objavljeno: 16.02.2017. 12:34

Zadnja izmjena: 16.02.2017. 12:42

Foto: Facebook Nenad Horvatić

Nakon što je Darko Hrenić napustio Reformiste te se pojavilo nekoliko različitih informacija o tome tko se u Novom Marofu namjerava kandidirati protiv Siniše Jenkača na svibanjskim izborima, Mladen Smoljanec ili Darko Hrenić, za komentar smo pitali još dvojicu aktera.

Prema Nataliji Martinčević Darko Hrenić biti će nezavisni kandidat za gradonačelnika.

- Darko je moj dugogodišnji dragi kolega. Procijenio je u ovom trenutku da su mu šanse veće kao nezavisnom kaniddatu i želim mu svu sreću - bila je kratka, ali ipak rječitija od Radimira Čačića koji je spominjao samo određenu "kombinaciju" Novomarofčana.

Iz razgovora sa svim dionicima gradske politike ipak je razvidno da se protiv Jenkača sprema određena "široka" oporbena koalicija, a prema nekima kandidat bi trebao biti Mladen Smoljanec.

Smoljanec nam pak nije otkrio ama baš ništa.

- Pregovori su  u tijeku i izaći ćemo pred javnost kada bude vrijeme - rekao je šef SDP-a u Novom Marofu.

Jenkač vrlo diplomatičan

Podsjetimo se, Siniša Jenkač već ranije je istaknuo svoju ponovno kandidaturu, naglašavajući da je umjesto "spiska želja" ponudio stvarnu realizaciju gradskih projekata (dječji vrtić, reciklažno dvorište, sanacija odlagališta, istočna obilaznica...).

Ove godine i plaće zaposlenika vratio je "na staro", a prethodno ga se, odmah na početku mandata, optuživalo da je plaće smanjio svima osim sebi, što je on kategorički otklonio. Prašinu je podigao i s naplatom potraživanja.

Vrlo pronicljivo, prašinu nije dizao u oborbi, glede koje je zauzeo prilično bezličan stav, ponavljajući samo da su imali priliku. Bez dobrog odnosa s HNS-om znao je da ne može računati na potrebnu potporu županijskih i gradskih institucija.

Nedjeljne kavice

Pobrinuo se, međutim, da javnost zna za njegovo viđenje toga kako bi trebalo voditi županijski HDZ, i to eksplicitnije nego što je itko mogao očekivati. Kuloari se pitaju što zapravo znače nedjeljne kavice s Nenadom Horvatićem i Goranom Kaniškim, poznatim Stričakovim oponentima? 

Evidentno su u istoj skupini i vidovečki načelnik Bruno Hranić, te načelnik Svetog Ilije Marin Bosilj. Za njihova (redovita) druženja, sudeći barem prema objavama na Facebooku, itekako žele da se zna.

Komentari