Stričak: Odazvat ću se i nadam se da će nas Habuš izvijestiti o prijevremenim izborima

Objavljeno: 19.11.2015. 13:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a javio se službenim priopćenjem vezano za sastanak koji je sazvao gradonačelnik Habuš na temu baliranog otpada u Brezju. Ističe da je u interesu svih Varaždinki i Varaždinaca da se pitanje baliranog komunalnog otpada riješi.

Podsjetimo, Habuš je jutros uputio poziv za sastanak svim zastupnicima Hrvatskog sabora iz Varaždinske županije. Pozvani su: Mario Habek (SDP), Anđelko Stričak (HDZ), Ladislav Ilčić (HRAST), Robert Podolnjak (MOST), Radimir Čačić (Narodna stranka – REFORMISTI), Predrag Štromar (HNS) te Milorad Batinić (HNS)

>>"Sedmorica žigosanih" - Habuš uputio poziv za sastanak svim zastupnicima Varaždinske županije

Stričak je također istaknuo da je već ponudio rješenje na prošloj sjednici te istaknuo da je Habuš tada rekao da zbog navedenog postoji mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

- Habuš je tada izjavio da ako ne riješi pitanje baliranog komunalnog otpada u naredna dva mjeseca da se pripremimo za prijevremene izbore. Stoga pretpostavljam da nas gradonačelnik želi o tome osobno izvijestiti, tvrdi Stričak.

Istaknuo je da ga čudi što Habuš nije iskoristio mogućnost koji mu je nudio kolega i koalicijski partner Mihael Zmajlović te da poništi natječaj o koncesiji koji je protuzakonit i raspiše novi utemeljen na zakonskim propisima.

- Bez obzira što pune četiri godine g. Habuš rješava pitanje bala, a zadnje dvije nudi protuzakonita rješenja, raduje me da je napokon i on shvatio da su ključ rješenja bala kao i svih ostalih nagomilanih problema Grada Varaždina prijevremeni izbori, zaključio je Stričak.

Upitali smo putem telefonskog razgovora i predsjednika Hrasta, Ladislava Ilčića, hoće li se odazvati sastanku.

- Rado bih došao, ali radim u to vrijeme pa mi ne odgovara termin, rekao je Ilčić dodavši da termina nema malo te će se rado odazvati ukoliko ga unaprijed pitaju kad mu odgovara.

Na sastanak je dolazak najavio predsjednik Reformista, Radimir Čačić koji je najavio da ima mnogo toga za reći. 

>>Čačić s Habušem "face to face": Dolazim na sastanak, imam štošta za reći

Komentari