HNS provodi internu anketu?

Štromar na pitanje Habuš ili Kišić odgovorio: "Onaj koji će imati najbolje šanse da pobijedi"

Objavljeno: 25.04.2016. 18:01

Foto: Ivan Tomašković

„Sad smo u koaliciji i to se može ponoviti, ali nikad se ne zna...“, danas je glasio odgovor Predraga Štromara na pitanje je li na predstojećim lokalnim izborima u gradu Varaždinu izgledna koalicija HNS-a i SDP-a.

Na pitanje hoće li u tom slučaju zajednički kandidat koalicije biti Goran Habuš ili Alen Kišić, Štromar je bio kratak ali daleko izravniji: „Onaj koji će imati najbolje šanse da pobijedi“, odgovorio je šef županijskog HNS-a.

Na taj način Štromar je neizravno potvrdio kuloarske priče da je trenutno u tijeku anketa, u kojoj HNS interno želi točno utvrditi kako stoji aktualni gradačelnik Goran Habuš i kolike su mu šanse u odnosu na Kišića od čije kandidature SDP ne namjerava odustati.

- Nosi li Habuš i jedan posto više od Kišića, on će biti naš kandidat – komentirao je, pak, anketu za eVaraždin jedan od članova HNS-a dobro upoznat sa situacijom unutar stranke u županiji i gradu.

Cilj veći nego 2013.

Štromar je danas, s druge strane, u društvu novog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka najavio njihovu zajedničku turneju po svim podružnicama HNS-a u Varaždinskoj županiji, uvjeren da je HNS ovdje već spreman za izbore.

- Ankete koje se prikazuju, a neke su prikazane i danas, nama nisu bitne koliko rezultati na izborima koji HNS-u uvijek nose prevagu. Prije tri godine dobili smo 15 od 28 gradonačelnika i načelnika, sada smo taj cilj i pojačali – rekao je Štromar.

- U obilazak naših organizacija krećemo sedam dana nakon Sabora stranke iz najbolje organizirane i rezultatom najjače Varaždinske županije, da bi s kolegama razmijenili iskustva i razgovarali o programu – rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak naime smatra da su „dva najbolja župana u Hrvatskoj“ upravo HNS-ovci Predrag Štromar i Matija Posavec, zbog čega u Varaždinskoj županiji „više nije pitanje kako zaposliti, nego kako povećati plaće“.

"Svi bi htjeli s nama"

- Rast zaposlenosti (dakle, ne pad nezaposlenosti) u Varaždinskoj županiji je 2,4 posto u odnosu na 2014. godinu, prema čemu je Varaždinska županija druga u Hrvatskoj. HNS je stranka posla, rezultata, zdravog razuma i građanskog centra – rekao je između ostaloga Vrdoljak.

Obojica su se složili da je o eventualnim koalicijama još prerano razgovarati, međutim o njima će, kako je istaknuo Vrdoljak, "svakako raspraviti". Cilj im je partnere privlačiti rezultatom vlastite stranke.

- U Varaždinskoj županiji svi bi htjeli biti naši koalicijski partneri, iako mislim da je stvarno prerano govoriti o tome. Međutim, mogu reći da sam zasada izuzetno zadovoljan time kako na županijskom nivou funkcioniramo s SDP-om i HSU-om – zaključio je Štromar.

Komentari