Štromar o državnom proračunu: Natalija Martinčević ima vrlo čudnu matematiku

Objavljeno: 04.12.2014. 13:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Na prozivke saborske zastupnice Natalije Martinčević, iz redova Narodne stranke – Reformista, da saborski zastupnici županijskog HNS-a glasavši za državni proračun nisu glasovali za boljitak regije Sjever, priopćenjem se oglasio županijski HNS.

Kako navode, saborski zastupnici Milorad Batinić i Marijan Škvarić podržali su prijedlog državnog proračuna za 2015. jer je predvidio sredstva za nastavak ključnih projekata u Varaždinskoj županiji, suprotno od onog što tvrdi Martinčević.

Zastupnica iz naše Županije to nije uspjela prepoznati te je glasala protiv Proračuna i o tome obavijestila lokalnu javnost. Za ilustraciju, sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Jednostavno je neshvatljiv razlog, barem ne razuman, zbog čega bi netko iz naše Županije bio protiv takvog prijedloga – stoji u priopćenju.

Svoju izjavu o amandmanima Natalije Martinčević na državni proračun, priložio je u priopćenju i župan Predrag Štromar.

U nedostatku pravih sadržaja, razrađenih odluka i iskrenih namjera političari znaju prekoračiti na suprotnu stranu političke konstruktivnosti. U napadu populizma neki političari dolaze do vrlo čudne matematike: njima je 30 više od 60. Za sanaciju bala smeća u Brezju, osigurana su sredstva od ukupno 60 mil. kuna, što je i navedeno u Očitovanju  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 14. srpnja 2014. godine potpisanog od strane direktora fonda. Pa kako je moguće da zastupnica Martinčević amandmanom sada traži da se osigura iznos od samo 30 mil. kuna, što bi značilo smanjenje sredstava za 50 posto – izjavio je između ostalog Štromar u priopćenju HNS-a.

 

Komentari