župan i smoljanec u novom marofu

Štromar u Bolnici čekao na Križanića i Stričaka, Stričak obećao doći kad mu objasne tko je ravnatelj

Objavljeno: 27.03.2017. 12:48

Zadnja izmjena: 27.03.2017. 12:51

Ponukan izjavama HDZ-ovog zastupnika Josipa Križanića da bi ga bilo sram doći u bolnicu Novi Marof, župan Predrag Štromar danas je obišao navedenu bolnicu, zajedno s ravnateljem OB Varaždin Nenadom Kudelićem i bivšim sanacijskim upraviteljem bolnice Mladenom Smoljancem.

Prisutnim novinarima prvo je pokazano gradilište gdje bi, prema Štromarovim riječima, trebala za mjesec dana započeti gradnja prostora za još 72 kreveta. Potom su posjetili odjel bolnice, na kojemu su pacijenti na Štromarovo pitanje rekli kako su vrlo zadovoljni uvjetima i osobljem.

- Pozvao sam Stričaka i Križanića da dođu ovdje kako bi vidjeli bolnicu za koju je Križanić rekao da bi ga bilo sram ovdje doći. To je jedna od najljepših bolnica u Hrvatskoj. Mi ćemo ovjde uskoro uložiti 51 milijuna kuna za dodatne krevete, dijagnostičke uređaje i ostalo. - izjavio je okupljenim novinarima Štromar. Na to je doktor Nenad Kudelić nadodao kako planiraju učiniti od Novog Marofa vodeći centar palijativne skrbi u bolnici.

'Tko je tu ravnatelj?'

Unatoč pozivu, županu se nisu pridružili HDZ-ovi zastupnici Stričak i Križanić. Ovaj prvi je poslao i priopćenje kojim objašnjava razloge svog nedolaska na poziv Smoljanca. Nazivajući ga svestranom osobom koji je, između ostalog, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, predsjednik novomarofskog SDP-a, kandidat za gradonačelnika, član Pastoralnog vijeća itd., Stričaku postavlja pitanje s koje od tih navedenih pozicija ga Smoljanec poziva.

- Ali, ako već g. Smoljanec javno poziva, bilo bi poželjno da prije toga pravosudnim tijelima odgovori o svojim mogućim zloupotrebama dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu. S obzirom da je odgovorna osoba u Zavodu, pretpostavljam da je DORH protiv njega, pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela - navodi Stričak, spominjući u tom kontekstu nedavne napise o protuzakonitim dodacima na plaću Jasminki Begić, te dodajući da će se odazvati pozivu kad se bude razjasnilo je li ravnatelj Bolnice Smoljanec ili Kudelić.

Komentari