Pogledi različiti

Štromar Vladin proračun smatra pogreškom, Kišić - političkom porukom Županiji

Objavljeno: 15.03.2016. 13:01

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 21:30

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Dok je župan Predrag Štromar na današnjoj sjednici Županijske skupštine pomirljivo odgovorio na pitanje je li ukidanje sredstava za JPP i prijevoz srednjoškolaca politička poruka Varaždinskoj županiji, njegov SDP-ov zamjenik Alen Kišić u svom stavu bio je određeniji.

- Ja sam siguran da su to greške i saborski zastupnici HDZ-a trude se ispraviti te greške - rekao je Štromar, međutim Kišić se u svom obraćanju pozvao na to, da Vladin proračun, kada je riječ o zdravstvu, predviđa samo bolnicu u Novom Marofu.

- Respirator u Klenovniku, spinalni centar u Varaždinskim Toplicama vrijedan 8 milijuna kuna, gdje je to u proračunu? Zanimljivo, jedino u Novom Marofu na vlasti je HDZ. Pa, je li to politička poruka?? – pitao je Kišić.

Za "jezik" ga je, kako bi se reklo..., povukla Nadica Dreven Budinski koja se osvrnula na jučerašnju SDP-ovu presicu: - Čitamo da smo "slijepo crijevo", a mi smo već godinama nezadovoljni s vašim proračunom koji nije nikakav "bum".

"Nadam se da ću morati Vladu hvaliti"

- Proračun je još u izradi, u fazi donošenja, a vi mi odgovorite koliko je škola i dvorana izgrađeno u mandatu Kukuriku vlade; koliko kilometara asfalta i aglomeracije, vrtića... Za Arboretum Opeku i kirurgiju neću ni pitati! – rekla je Budinski.

Štromar je, odgovarajući na isto pitanje, istaknuo da mu je drago što proračun još nije donesen jer je "poguban za Varaždinsku županiju", te istaknuo da je uz pomoć prethodne vlade izgrađen studentski centar, restoran, proglašeno sveučilište, ŽUC je dobio 50 milijuna dodatnih sredstava...

- Primjerice, sad ta sredstva nigdje ne vidimo. Međutim, o tome zasada ne treba razgovarati..., idemo nastaviti suradnju da se Varaždinskoj županiji dâ čim više, a ja ću otvoreno pohvaliti svačije zasluge. Nadam se da ću morati puno hvaliti novu vladu – rekao je župan.

"Zajedno smo rezali vrpcu"

Kišić je, pak, Dreven Budinski napomenuo da je očekivao njezino pitanje, ali da je konferencija sazvana baš iz razloga što proračun još nije donesen. Povodom toga zamolio je i, kako je rekao, da se i potpredsjednik sabora Podolnjak više angažira kao Varaždinac.

- Zaboravili ste da smo zajedno u Beletincu rezali vrpcu na otvaranj sportske dvorane, koju je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i Županija... 15 milijuna kuna je više od 20 posto proračuna Varaždinske županije i najmanji je problem smanjiti plaće. Veći je što ćemo morati rezati i besplatne udžbenike, poticaje za poljoprivrednike... – zaključio je Kišić.

Komentari