Konačna bitka za HNS

Štromara se pokušava odgovoriti od kandidature za predsjednika HNS-a?

Objavljeno: 02.02.2016. 09:22

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 13:23

Premda Vesna Pusić i vrh HNS-a, kako doznaje Express, priželjkuju mirnu promjenu vlasti na čelu stranke, to se prema svemu sudeći neće dogoditi jer će u konačnu bitku za predsjednika HNS-a krenuti varaždinski župan Predrag Štromar i bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Na određenom kompromisnom rješenju radi se već nekoliko mjeseci, čak i na način da se Štromar i Vrdoljak sastaju u četiri oka, ali zasada bez rezultata.

- Nažalost, pokušavamo izbjeći svaku mogućnost sukoba, pogotovo oko novog predsjednika, no Štromara su na sjeveru u njegovoj županiji naprosto uvjerili da se on mora kandidirati i on od toga ne odustaje – otkriva za Express izvor iz vrha HNS-a, koji smatra da je to zbog što je ta organizacija najbrojnija, ali i „kompleksa Čačića“.

Štromara, kako se navodi,smatra „dobrim i poštenim dečkom“, no kaže da „nije kapacitet za lidera na nacionalnoj razini“: - On je vrijedan dio tima HNS-a, no ne za vrh. Nije ni Ivan lider, ali je na najboljem putu da stasa i vodi HNS u ovoj oporbenoj situaciji i jača stranku svugdje u Hrvatskoj.

Prema pisanju spomenutog portala, uz Anku Mrak Taritaš i Srđana Gjurkovića, podršku Vrdoljaku daje i Matija Posavec.

„Ovaj međimurski župan izgledni je novi dopredsjednik HNS-a, za što se on i planira kandidirati. Uz Vrdoljaka, on bi se tada okrenuo potpuno profilirati na nacionalnoj razini u političara novog vala i pripremio za naslijednika Vrdoljaka kad se on okrene svojim gradonačelničkim ambicijama u Osijeku“, doznaje Express.

Komentari