Sukob Radelićeve i Habekove "struje" unutar gradskog SDP-a proširio se i na mladež stranke

Luka Zrinski, predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a

Objavljeno: 11.01.2016. 09:25

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 08:36

Foto: Facebook

Čini se da se sukob na relaciji Radelićeva vs. Habekova "struja" u SDP-u preselio i na Forum mladih spomenute stranke... Naime, u nedavnoj objavi na Facebooku forumaši kažu kako će prestati sa svima aktivnostima jer nema suradnje s vrhom stranke, a sve je počelo još u ožujku prošle godine raspuštanjem gradske organizacije.

Podsjetimo, SDP-ovci su Gradsku organizaciju raspustili 10. ožujka zbog, kako je bilo rečeno, nanošenja štete ugledu stranke uzrokovane vođenjem i obnašanjem funkcije dogradonačelnika, Vjerana Radelića. Ta je odluka bila donijeta jednoglasno te su iz Županijskog odbora poručivali da je Radelić već bio upozoren na propuste. Povjerenikom varaždinske Gradske organizacije SDP-a imenovan je Mario Habek iz Županijskog odbora koji je dobio ovlasti svih organa stranke. Također, 2014. godine predsjednikom Foruma mladih na županijskoj razini postao je Luka Zrinski.

Sudeći prema objavi Foruma mladih SDP-a Varaždin na Facebook stranici, mladi SDP-ovci kažu kako su primorani obustaviti sve svoje aktivnosti zbog nedostatka podrške krovne organizacije te samog povjerenika, Habeka. 

- Od samog raspuštanja vodstva SDP-a grada Varaždina naš rad je znatno otežan. Veliki problem nam predstavlja otežano stupanje u kontakt s povjerenikom kao i njegova potpora našim akcijama, stoji u objavi. 

Argumentiraju to navodom da su im odbijene akcije te financijska i nefinancijska potpora, kao i da ih se namjerno pokušava isključiti iz aktivnosti i događaja na koja pozivaju neka "nova lica":

- Nadamo se da će se ubrzo provesti izbori za vodstvo SDP-a grada Varaždina te da ćemo u izabranom vodstvu imati potporu kakvu smo imali s prošlim vodstvom organizacije, zaključuju mladi SDP-ovci. 

Isto tako, iz ove je objave vidljivo da su neki od mladih SDP-ovaca više naklonjeni Vjeranu Radeliću pa je tako jučer objavljena njegova fotografija s natpisom: "Vjeran Radelić - neki ga vole, neki ne, al samo je jedna istina, osoba koja je uvela red u SDP Varaždin, dok su je pojedinci opet uništili. Nadamo se da će pravda uskoro biti zadovoljena."

Što se tiče unutarstranačkih izbora, spekulira se da će se za predsjednika kandidirati Alen Kišić, zamjenik župana za kojeg se ujedno govori da će se kandidirati za gradonačelnika Varaždina budući da se nedavno preselio u Varaždin.

Evo što su neki od mladih SDP-ovaca napisali na Facebooku:

Komentari