Sunčana Glavak jedna od kandidatkinja za ministricu kulture

Objavljeno: 11.01.2016. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Facebook

Danas se sastaju Božo Petrov i Tomislav Karamarko te će tom prilikom predložiti ministre za pojedini resor. Poznato je ujedno da Most cilja na sljedeća ministarstva - Ministarstvo unutarnjih poslova, pravosuđe, upravu, poljoprivredu, zaštitu okoliša te gospodarstvo... 

Iz Mosta i HDZ-a tako su poručili da će mandatar Tihomir Orešković imati dosta slobode prilikom odlučivanja jer će mu za svako ministarstvo Domoljubna koalicija i Most predložiti po troje-četvero ljudi. Nakon što se oni dogovore, sa zajedničkim će imenima izaći pred mandatara. 

Naime, Tomislav Karamarko napisao je na službenom Facebook profilu sljedeće: 

- Korektno je dati mandataru vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska. Stanje u državi je takvo da imenovanje najkvalitetnijih ljudi nema alternativu.

Premda ni jedna ni druga stranka zasad nisu otkrivale koga će predložiti, o imenima se počelo već naveliko spekulirati te su županijske organizacije HDZ-a poslale svoje prijedloge stručnjaka. Neka od imena koja se spominju, saznaje HRT, su: kandidat za ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, vanjskih poslova - Miro Kovač, a europskih fondova - Ivana Maletić.

Za mjesto ministra financija spominju se tri kandidata - Tomislav Čorić, Goran Marić i Josip Budimir (HSLS), za ministra obrane - Nikola Brzica, dok se kao budući ministri kulture spominju Sunčana Glavak i Jasen Mesić

Sunčana Glavak, jedna od kandidatkinja za ministricu kulture, široj je varaždinskoj javnosti dobro poznata po svom novinarskom radu budući da je radila kao voditeljica, autorica emisija i spikerica na rukometnim utakmicama, poglavito u razdoblju od 1995. do 2004. godine. Te je godine počela raditi u Ministarstvu kulture, a bogatoj političkoj karijeri djelovala je kao zastupnica i glasnogovornica HDZ-a. 

Komentari