Sve glasnije: Habek već sutra namjerava raspustiti gradsku organizaciju SDP-a?

Objavljeno: 09.03.2015. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/FOTO: Alen Matušin

U varaždinskim političkim kuloarima proteklih dana sve se glasnije priča o mogućnosti raspuštanja varaždinske gradske organizacije SDP-a, do čega bi navodno trebalo doći u utorak, 10. ožujka, na sjednici županijskog odbora SDP-a.

Član predsjedništva SDP-a Varaždinske županije i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, na pitanje je li spomenuto istina, odgovorio je da će se o radu gradske organizacije zasigurno raspravljati, međutim istaknuo je da "ništa ne treba prejudicirati". Dakle, mogućnost da do raspuštanja gradske organizacije dođe ipak je izvjesna.

Podsjetimo, o disonantnim tonovima između županijske i gradske organizacije spomenute stranke govori se već duže vrijeme, a Bilić je u intervjuu za etjednik u studenom prošle godine izjavio da je županijska organizacija u nekim stvarima "upozoravala gradsku organizaciju da se neke stvari ipak moraju raditi drugačije".

- Moramo se okrenuti prema članovima, prije svega – prema građanima, i uvažavati njihovo mišljenje. Nama ja jako važno da Varaždin ostane bitno uporište SDP-a – izjavio je tom prilikom Bilić, a kao jedna od stvari koje se vodstvu gradske organizacije SDP-a ponajviše zamjera, kako je u subotu Bilić rekao za eVaraždin, jest izbacivanje članstva koje je svojedobno izazvalo veliku pompu.

Da stvari možda nisu sukladne ponašanju čelnika obiju organizacija kakvo bi se možda očekivalo, Maria Habeka i Vjerana Radelića, dalo se naslutiti i krajem studenoga prošle godine prilikom redovite tematsko-izvještajne konferencije koju je SDP održao na Aquacityu.

Naime, nitko ne može poreći da je pomalo neuobičajeno da na jednom stranačkom skupu, na kojem su nazočili Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov ministar, te podpredsjednik Hrvatskog sabora, SDP-ovac Nenad Stazić, čelnik gradske organizacije iste stranke ne sjedi u društvo ostalih visokih dužnosnika stranke, nego na sasvim suprotnoj strani sale.

Dok do predsjednika županijske organizacije SDP-a Maria Habeka ovih dana nismo uspjeli doći, komentar glasina dobili smo od predsjednika gradske organizacije SDP-a Vjerana Radelića.

Radelić je rekao, da bi raspuštanje varaždinske gradske organizacije stranke imalo vrlo štetne posljedice za sve nadolazeće izbore.

- Za otprilike dva mjeseca imamo i izbore za vijeća mjesnih odbora, pa se nadam da do takvog koraka neće doći. To bi nanijelo veliku štetu kako samoj stranci tako i rezultatima na tim izborima – rekao je hipotetski Radelić, ističući da konkretne informacije nema, a spekulacije ne želi komentirati.

- Od mojeg dolaska na mjesto predsjednika pobijedili smo praktički na svim izborima, bili oni parlamentarni, predsjednički ili lokalni. Smatram da je to odlučujuće za vrijednost jedne organizacije.

O eventualnim nasljednicima Vjerana Radelića također se već govori, no kao naizglednije ime pojavljuje se Mirela Ivanković, koja trenutno u gradskog organizaciji vrši dužnost potpredsjednice. Međutim, do zaključenja članka s njome nismo uspjeli stupiti u kontakt. 

Sjednica županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije održat će se sutra u 19 sati.

Komentari