Tropp: Nitko nas nije kontaktirao za uključivanje u "Tour of Croatia"

Objavljeno: 30.04.2015. 14:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Iako je prvotno bilo planirano da start pete etape biciklističke utrke "Tout of Croatia" krene iz Varaždina, to se nije dogodilo i utrka je startala iz Svetog Martina na Muri.

U javnosti se povela rasprava tko je odgovoran za to što Varaždinska županija i Grad Varaždin nisu pokazali interes za sudjelovanjem u biciklističkoj utrci koju je prenosio i Eurosport.

Iz Turističke zajednice Grada Varaždina reagirali su na prozivke i spekulacije da su oni krivi za odbijanje utrke.

- Povodom spekulacija nekih od lokalnih medija o „krivcu“ za odbijanje domaćinstva Varaždina nad biciklističkom utrkom  Tour of Croatia 2015, javnost moramo izvjestiti da Turističku zajednicu  grada Varaždina nitko od organizatora, ili drugih organizacija ili ustanova na bilo koji način povezanih s projektom, nije ni službeno ni neslužbeno kontaktirao vezano uz uključivanje u događanje.  Nažalost, o  Tour of Croatia 2015  i njegovoj  ruti informirali smo se iz medija kada je projekt bio zaključen - navodi se u priopćenju TZ-a koje potpisuje direktorica Branka Tropp.

Kako navode, da su bili na vrijeme upoznati s projektom, poduzeli bi sve što je u njihovoj ingerenciji da se start utrke održi u Varaždinu.

- Turistička zajednica grada Varaždina proaktivna je u kreiranju varaždinskog turističkg proizvoda te u njegovoj promociji i plasmanu na tržište, što potvrđuje i povećanje turističkog prometa od 9 posto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, koja je uvelike nadmašila 2013. godinu.  Sukladno tome, Turistička bi zajednica grada Varaždina poduzela sve potrebne aktivnosti, koje su u okviru njenih ingerencija, da se start biciklističke utrke  Tour of Croatia 2015 održi u Varaždinu - istaknula je Tropp.

Komentari