U petak odluka o ravnateljici DV Varaždin, Habek tvrdi - članstvo u SDP-u nije presudno

Objavljeno: 14.04.2015. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Kao najvažnija točka sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, što je sazvana ovog petka 17. travnja, nametnula se točka o imenovanju nove ravnateljice Dječjeg vrtića Varaždin zbog navodno još jednog u nizu politčkog kadroviranja u našem gradu.

Nakon dva raspisana natječaja, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin za novu ravnateljicu izglasalo je Ružicu Conar, novopečenu SDP-ovku, a prema materijalima za sjednicu Gradskog vijeća, vijećnicima se predlaže da prihvate rješenje o imenovanju nove ravnateljice.

S obzirom na to da je Conar novopečena članica SDP-a, o njenom imenovanju za ravnateljicu DV Varaždin, pitali smo predsjednika županijskog SDP-a Marija Habek.

Habek nam je kratko odgovorio kako vjeruje da njeno članstvo u SDP-u nije bilo presudno kod izbora.

- Točno je da je gospođa Conar članica SDP-a. Međutim, vjerujem da to nije kod izbora bilo bitno niti presudno, nego činjenica da ima sve uvjete za mjesto ravnateljice. Osim toga, nadam se da to što je članica SDP-a ili bilo koje druge stranke ne bi trebalo značiti da ne može biti ravnateljica - rekao nam je kratko Mario Habek.

Međutim, da je njeno članstvo u SDP-u presudilo kod izbora Upravnog vijeća za novu ravnateljicu dječjeg vrtića, nameće se kao logičan zaključak s obzirom na to da se na taj isti natječaj javila i dosadašnja ravnateljica Jasenka Husnjak.

- Javila sam se na oba natječaja, međutim Upravno vijeće je donijelo svoju odluku, a prema protokolu u petak ćemo saznati je li ta odluka podržana - rekla nam je Jasenka Husnjak i dodala kako smatra da će gradski vijećnici vjerojatno podržati odluku Upravnog vijeća.

Kako nam je rekla Husnjak, ovakvu odluku nije očekivala i jako ju je uznemirila. Husnjak ima visoku stručnu spremu, 30 godina radnog staža, stručnjak je u području svoje djelatnosti i nikad nije bila član ni jedne stranke. Ukoliko u petak vijećnici za novu ravnateljicu imenuju Conar, Husnjak se vraća na radno mjesto defektologa što je obavljala prije nego je postala ravnateljica vrtića.  

Kako doznajemo odlukom Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin o imenovanju nove ravnateljice nisu zadovoljni ni roditelji. Reagiraju vrlo žustro i nadaju se da imenovanje Conar neće proći na sjednici Gradskog vijeća u petak.

Ružica Conar, vjerojatno nova ravnateljica vrtića, trenutno je zaposlena u privatnom dječjem vrtiću Bajka i navodno je prije svega nekoliko mjeseci učlanjena u SDP. Je li članska iskaznica važnija od stučnosti, kao što je to bio slučaj s reizborom intendantice HNK u Varaždinu, saznat ćemo već u petak.

Komentari