U Vukovaru i Varaždinu članovi HDZ-a odali počast "gradu heroju"

Objavljeno: 21.11.2014. 09:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HDZ

Šezdesetak članova Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice grada Varaždina, predvođeni predsjednikom Marijanom Kovačićem, koji je bio jedan od zapovjednika i sudionik obrane grada Vukovara, i dopredsjednikom organizacije Ilijom Ivezićem, sudjelovalo je u utorak u Koloni sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara.

Po dolasku u Vukovar članovi varaždinskog HDZ-a zapalili su svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima Policijske uprave varaždinske na Trpinjskoj cesti. Nakon sudjelovanja u Koloni sjećanja obiđeno je i Memorijalno groblje, Memorijalni centar te Ovčara gdje su također zapaljene svijeće u čast svim žrtvama grada Vukovara.

Među šezdesetak članova Hrvatske demokratske zajednice koji su se poklonili žrtvama Vukovara i "gradu heroju" bilo je više branitelja Vukovara, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Hrašćica kao i član Gradskog odbora, Damir Laljek - heroj obrane grada Vukovara koji je 1991., sudjelujući u obrani grada, uništio osam neprijateljskih tenkova.

Također, predsjednica Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Viktorija Horg, predsjednik Mladeži HDZ-a grada Varaždina Igor Borovec te brojni članovi Mladeži iz Varaždina sudjelovali su u utorak u Koloni sjećanja u ulici u Varaždinu koja nosi ime Vukovara.

U Koloni sjećanja, koju je četvrti puta zaredom organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Varaždinske županije i ogranak Varaždin, članovi Mladeži pridružili su se brojnim građanima odajući na taj način dužno poštovanje istinskom „gradu heroju“, Vukovaru, te svim stradalnicima i žrtvama nezapamćenog terora koji se 1991. godine dogodio tom hrvatskom gradu.

Prije Kolone sjećanja služena je misa u Župnoj crkvi svetog Josipa na Banfici, a po završetku Kolone sjećanja Mladež je pred nedavno podignutim muralom u čast palim borcima Vukovara zapalila svijeće. Mural, u blizini Vukovarske ulice na Banfici,  podigla je Udruga navijača White stones, što je naišlo na pohvalu članova Mladeži.

Komentari