U Županijskoj palači upriličen prijem za Veleposlanika Mađarske

Piše: eVz

Objavljeno: 30.04.2015. 07:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U Županijskoj palači u Varaždinu upriličen je prijem za Veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Jozsefa  Magyara.

Njegov domaćin, župan Varaždinske županije Predrag Štromar upoznao ga je s osobitostima Županije te projektima koje aktualna županijska vlast provodi u cilju unapređenja životnog standarda svojih građana.

- Izuzetno mi je drago da mogu ugostiti Veleposlanika drage i prijateljske Mađarske. Iskustva Mađarske u privlačenju stranih investitora, te u privlačenju sredstava iz europskih fondova su nam dragocjena obzirom da je i naša Županija orijentirana prema EU fondovima. Varaždinska županija kao najtransparentnija i najkonkurentnija hrvatska županija otvorena je za nova ulaganja jer nam je svakako cilj smanjenje nezaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta ali i pozicioniranje naše Županije kao turističkog i kulturnog središta ovog dijela Hrvatske - istaknuo je Štromar te dodao kako sve više mađarskih turista posjećuje Varaždinsku županiju.

Veleposlanik Mađarske NJ. E. Jozsef  Magyar zahvalio se županu na prijemu te je tom prilikom naznačio da je Mađarska oduvijek podupirala Hrvatsku na njezinom putu u Europsku uniju, a danas kada su dvije zemlje članice Unije, suradnja na zajedničkim projektima im mora biti glavni cilj.

- Varaždinska županija prednjači u privlačenju stranih investicija i to je za svaku pohvalu. Drago mi je da ste na vrijeme prepoznali važnost korištenja EU fondova, a najbolji dokaz tome je veliki investicijski ciklus vrijedan preko milijardu kuna. Uz bogato kulturno naslijeđe te bogatu povijest konstantno radite na stvaranju novih vrijednosti.

Zaista možete biti uzor ostalim Županijama i čestitam Vam na svim postignutim uspjesima - rekao je veleposlanik Jozsef Magyar.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Alen Kišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Jelena Zrinski Berger, voditelj Ureda za gospodarske odnose Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj Karoly Scherczer te ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu Denes Sokcsevits.

 

Komentari