Uvertira u izvanredne izbore? Hrenića na Gradskom vijeću podržao samo reformist Šafran

Objavljeno: 02.10.2014. 21:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na 12. sjednici novomarofskog Gradskog vijeća, održanoj u četvrtak 2. listopada, čak 15 vijećnika bilo je suzdržano prilikom izglasavanja izvršenja proračuna za prvo polugodište 2014. godine, ali i prilikom izglasavanja izvješća o radu gradonačelnika u istom razdoblju.

S obzirom da se bliži 11. mjesec, kada će se glasovati za gradonačelnikov prijedlog proračuna za 2015. godinu, jučerašnji postupak novomarofskih vijećnika može se protumačiti kao snažna politička poruka upućena Darku Hreniću.

Naime, gradonačelnika Novog Marofa prilikom izglasavanja spomenutih dviju točaka danas je podržao samo jedan gradski vijećnik, Boris Šafran iz redova reformista. Svi ostali bili su suzdržani, dok nezavisni gradski vijećnik Siniša Česi sjednici nije nazočio.

Obrat

Riječ je zapravo o obratu koji je uslijedio nakon što su jednoglasno izglasane točke koje su se odnosile na prijedlog sporazuma o povjeravanju poslova sanacije odlagališta komunalnog otpada "Čret", kao i prijedlog zaključka o kratkoročnom zaduženju Grada u VABA banci sljedeće godine.

Na isti način izglasan je i prijedlog natječaja za prodaju zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa u poduzetničkoj zoni kod Autobusnog kolodvora u Novom Marofu i u poduzetničkoj zoni u Možđencu.

Hrenić: "Nisam ni očekivao..."

- Nisam ni očekivao da će biti prihvaćeno izvješće o radu. Zbog toga sam ga i podnio usmeno. Naravno da se time meni želi uputiti poruka da je netko zadovoljan, odnosno nije s time kojoj političkoj opciji pripadam. Međutim, još uvijek nisam siguran da će vijećnici na isti način glasovati na zadnjem ovogodišnjem vijeću kada će se glasovati za proračun, jer je izazivanje izbora puno ozbiljnija stvar od ovih dviju današnjih točaka - rekao je Hrenić za eVaraždin.

Jenkač: "Najbolje da podnese ostavku"

Siniša Jenkač, predsjednik gradske organizacije HDZ-a i čelnik novomarofske oporbe, za eVaraždin, pak, kaže kako je evidentno da gradonačelnik "nema potporu gradskog vijeća niti u svojem radu niti za izvršenje proračuna".

- U takvoj situaciji realno bi bilo da podnese ostavku - zaključio je Jenkač, koji mogući ishod glasovanja u 11. mjesecu nije želio komentirati.

{jvotesystem poll=|5|}

Komentari