Štromar i stričak

RAFALNA OPROŠTAJKA Što je Stričak rekao - Štromaru, što Štromar - Stričaku

Objavljeno: 24.02.2017. 14:20

Zadnja izmjena: 24.02.2017. 14:55

Foto: Arhiva

Iako je ovo bila posljednja sjednica Županijske skupštine na kojoj se nisu donosile kapitalne odluke, župan Predrag Štromar i HDZ- ov vijećnik Anđelko Stričak pobrinuli su se "podignuti atmosferu".

Nakon podnesenog Izvješća o radu župana za 2016. godinu vijećnik Stričak poručio je da se ovo može nazvati “tugom od izvješća" rekavši kako je ovo "kraj mandata i kad na kraju mandata nemaš što za reći, pohvaliti se svojim rezultatima - tad jedino to izvješće možemo ocijeniti neradom i nesposobnošću Župana." Stričak je kaže izračunao da je u dva mandata župan Štromar imao na raspolaganju preko milijardu i 600 milijuna kuna proračunskih sredstava, a da je danas rezultat tog njegovog rada  da nije izgrađena ili dograđena ni jedna škola - na primjer u Ivancu, Svetom Iliji ili Martijancu gdje je potrebno ili ni jedna školska dvorana, kao što je potreba za tim objektima u Bisagu, Remetincu..."

Žustra se rasprava potegnula i oko pitanja potpisivanja Sporazuma s državom, odnosno financiranja po modelu javno - privatnog partnerstva u slučaju bolnice - odnosno izgradnje objedinjenog hitnog prijema i dnevne bolnice. Župan Štromar dao je odgovor kako je prava istina ta da je "ministar Jovanović potpisao Sporazum na svoju ruku s ovlastima koje je imao. (Ako osigura u svom proračunu sredstva, onda će biti isplaćena sredstva Županiji. Ako neće moći osigurati sredstva, onda će se ići na pregovore i ukoliko se ne dogovore, arbitar je Vlada RH koja može ako krenu u mirenje za 3 mjeseca raskinuti ugovor i taj ugovor više ne vrijedi.) Štromar ističe kako Vlada nije pokrenula ni mirenje niti je donijela odluka pa je Županija tužila Vladu, o svemu će odlučiti sud. Poručuje i kako svi odvjetnici s kojima su razgovarali tvrde da je država obavezna platiti ta sredstva koja su Županiji itekako potrebna."

Stričak je iznio i tvrdnju kako je ministar zdravstva dao odgovor da je Županija prošle godine započela novi projekat izgradnje, dogradnje potrebnih objekata po modelu javno privatnog partnerstva, a Županijska skupština, kaže Stričak o tome nikad nije raspravljala, nije bila upoznata, a postavlja i pitanje zašto nisu korišteni fondovi Europske unije kako bi se osigurala sredstva za financiranje, a ne da se koristi model javno - privatnog partnerstva.

 

 

 

 

 

Komentari