Varaždinski HDZ o razrješenju Tropp: Prilika za nova uhljebljenja?!

Objavljeno: 28.04.2015. 14:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: eVaraždin.hr

Varaždinska gradska organizacija HDZ-a reagirala je priopćenjem na jučerašnje razrješenje Branke Tropp s mjesta direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina.

Kako navodi Damir Habijan, povjerenik GO HDZ-a Varaždin, respektiraju dugogodišnji rad dosadašnje direktorice, no boje se da bi izborom novog direktora ili direktorice moglo doći do novih uhljebljenja vladajuće koalicije te da je prije trebalo uvesti reda u Turističku zajednicu s obzirom na stagnaciju u turističkom gospodarstvu.

- Neosporno, tijekom više od dva desetljeća rada u varaždinskom turizmu gospođa Branka Tropp ima velike zasluge za pretvaranje Varaždina u poželjnu turističku destinaciju i jedno od prepoznatljivih turističkih mjesta u kontinentalnom dijelu Hrvatske. No, posebice u nekoliko posljednjih godina, kao i sve drugo u Varaždinu, osjeća se stagnacija i u turističkom gospodarstvu. Posebno se to odnosi na najvažniju turističku mainfestaciju Špancirfest za koju smo mi iz Hrvatske demokratske zajednice već prošle godine upozoravali da je sve manje festival dobrih emocija, uličnih šetača i dobrih zabavljača, a sve više "parada" raznih osobnih interesa - navodi Habijan.

Iz gradskog HDZ-a poručuju kako su već prošle godine upozoravali na iznimno visoke cijene najma prostora, zbog čega su, kako navode, od sudjelovanja na Špancirfestu odustali mnogi varaždinski obrtnici – čuvari tradicije starih obrta i autohtone varaždinske tradicije.

- Umjesto brojnih stranih i domaćih šetača,  festivalom dobrih emocija" lani su intenzivno "špancirali" – poreznici! Njihovo revno postupanje prema jednom izlagaču svakako nije u svijet odaslalo lijepe slike o varaždinskom turističkom brandu. Gdje je tada bio gradonačelnik Habuš i zašto već tada nije beskompromisno posegnuo za uvođenjem reda u Turističku zajednicu Grada Varaždin - pita se Habijan.

Najnoviji potezi gradske vlasti, odnosno Vijeća Turističke zajednice Grada Varaždina, uvjereni su u Povjerenstvu Gradskog odbora HDZ Grada Varaždina, nemaju za temeljni cilj stvaranje uvjeta za novi turistički razvoj, već bi se moglo raditi o zbrinjavanju stranački podobnih. 

-  Jer, čas odlaska s vlasti za "bankrot-koaliciju" i u Varaždinu je sve bliže, pa je i sve manje vremena za uhljebljenje podobnih, ali ne nužno i sposobnih u gradskim institucijama - smatraju u gradskom HDZ-u. 

Komentari