Vladajuća koalicija bez većine u Saboru, Sabolić prešla u Reformiste

Objavljeno: 07.03.2015. 15:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Nakon što je u petak, 6. ožujka, objavljeno da je saborska zastupnica Vesna Sabolić iz HNS-a prešla u Narodnu stranku - reformiste, vladajuća koalicija više nema većinu u Hrvatskom saboru.

Vladajuća koalicija u Saboru ima 74 zastupnika, jednog manje od većine potrebne u Saboru nakon što se Sabolić pridružila Čačićevim reformistima.  

- Pristupila sam Narodnoj stranci – reformisti“ jer u programu stranke prepoznajem politiku kao mjerljivu disciplinu za koju se i sama zalažem. Moje djelovanje u Hrvatskom saboru i dalje će biti usmjereno na dobrobit građana Dalmacije iz koje dolazim, ali i cijele zemlje – izjavila je Sabolić.

Reformisti su sada zastupljeni u Hrvatskom saboru s tri zastupnika, a Vesna Sabolić se odmah uključila u aktivnosti oko projekata i zakonskih prijedloga koje reformisti pripremaju u okviru svojih saborskih aktivnosti.

Trenutno Socijaldemokratska partija (SDP) ima 56 zastupnika, Hrvatska narodna stranka (HNS) 11, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) 4, a Istarski demokratski sabor (IDS) ima dva zastupnika a tu je i nezavisni zastupnik Josip Kregar član Kluba zastupnika SDP-a.

Ipak, Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – reformisti izjavio je sinoć u Novom Marofu kako njegova stranka neće sudjelovati u rušenju Vlade, iako je to sada u stanju, nakon što je reformistima pristupio i treći HNS-ov saborski zastupnik, odnosno zastupnica.

Komentari