hranić reagira na škvarića

Zaiskrilo između domaćeg HDZ-a i HNS-a: 'Sad neću prešutjeti...'

Objavljeno: 12.07.2017. 17:46

Zadnja izmjena: 12.07.2017. 17:47

Foto: Arhiva/Facebook

Premda na nacionalnoj razini HDZ i HNS čvrsto drže koaliciju, u našim prostorima između ove dvije stranke s bogatom prošlošću međusobnih trzavica i dalje zna zaiskriti. To zorno pokazuje i komentar vidovečkog načelnika HDZ-ovog Brune Hranića na inicijativu lepoglavskog HNS-ovog gradonačelnika Marijana Škvarića upravo ispod linka na našem fejsu.

>> Ministarstvu financija predložene mjere za spas proračuna JLS-a s brdsko-planinskim statusom

Podsjetimo, gradonačelnik Lepoglave pokrenuo je inicijativu još prije 2 godine kako bi se riješio problem sredstava iz proračuna gradova i općina u brdsko-planinskom području koja su im uzeta tadašnjim promjenama zakona.

- Prošle smo godine zahvaljujući inicijativi, za što sam se zalagao i radio na tome, uspjeli dogovoriti pomoć iz državnog proračuna zahvaljujući kojoj je pojedinim gradovima i općinama osiguran određeni iznos sredstava pomoći za lakše premošćivanje financijskih obveza, uglavnom onih redovnih. - istaknuo je Škvarić.

'Slučaj nepotrebne političke promocije'

- Prvi put sam prešutio, sad neću. - započinje Hranić svoj komentar i poziva se na informaciju da sve tri nacionalne udruge već odavno rade na rješavanju problema manjka u proračunu općina i gradova u brdsko-planinskom području.

Bruno Hranić ujedno je i tajnik Udruge općina u RH te mu - po onome što piše - prvenstveno smeta što se općinama bavi gradonačelnik Lepoglave.

- Nema potrebe da općine zastupa gradonačelnik kad imaju svoju udrugu i predstavnike u radnim tijelima nadležnih ministarstava. Isti slučaj nepotrebne političke promocije imali smo s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova prije nekoliko mjeseci kada si je pripisivana zasluga za raspisivanje natječaja za 3. skupinu općina i gradova a što je izazvalo čuđenje samog ministarstva. - podsjeća Hranić, te nastavlja:

- Postoje predstavnici županija, gradova i općina koji su legitimno izabrani od svojih udruga da ih zastupaju a sve ostalo smatram nepotrebnom političkom promocijom. - navodi Hranić, dodajući kako se s njime sigurno slažu i predsjednik Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova u RH. U post skriptumu svog komentara Hranić napominje kako je već odavno obavljen sastanak s ministrom Marićem i kako su sve udruge uključene u proces decentralizacije države.

Komentari