"mislio sam da je osvježenje"

ZARATILI 'DOBRI DEČKI' Kišić: Drago mi je da je Habijan konačno objavio svoju kandidaturu

Objavljeno: 11.10.2016. 08:11

Zadnja izmjena: 11.10.2016. 09:12

Foto: Arhiva

Nije trebalo dugo čekati reakciju lidera varaždinskih SDP-ovaca Alena Kišića na (polu)šaljivi facebook status kojega je jučer o njemu napisao šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan. 

- Gospodin Habijan očito ne razumije da SDP nije HDZ u kojem je svaki put jedan kandidat na unutarstranačkim izborima i svi ga s klicanjem dočekuju. Mi u ovim izborima imamo više kandidata nego HDZ u povijesti i predsjednika i kandidata, njih devet i svakog koji dođe ovdje ja ću pozdraviti, iako je samo jedan moj favorit. - izjavio je Kišić na naše pitanje da prokomentira Habijanovu poruku s facebooka.

Kišić je izrazio i razočaranje Habijanom, jer, kako kaže, "pokazuje agresivnu retoriku tipičnu za HDZ". Na koncu je ipak, pomalo ironično, iskazao i zadovoljstvo što je Habijan "konačno objavio odluku da se kandidira za gradonačelnika, oko čega se dosad nećkao".

- Čestitam mu na oduci da baš ovako objavi kandidaturu u postu o meni i želim puno sreće. - zaključio je svoju izjavu Kišić.

Ovaj sukob, ma koliko politički bezazlen, ipak je indikativan jer ovu obojicu kandidata za gradonačelnika Varaždina politička javnost dosada je percipirala kao "dobre dečke" lokalne politike, koji izbjegavaju sukobe. Osim Habuša, teško se sjetiti koga je drugog prozivao Habijan; Kišić pak nikoga. Valja primjetiti, ni Habuša.

Dakle, bit će da je počela kampanja...

>> HDZ-ovci zbijaju šale na Kišićev račun: Habijan "očekuje njegovu podršku"

Komentari