bura oko 'znamenitog' srakara

Žestoka Habijanova reakcija na spomenik u Sračincu: 'Ovdje prestaje umjetnička sloboda, a počinje glupost'

Objavljeno: 30.09.2017. 12:59

Zadnja izmjena: 30.09.2017. 13:00

Foto: Arhiva

Podizanje spomenika u Sračincu kojim je obilježeno sjećanje na katastrofalni požar u Varaždinu 1776. godine izazvao je dosta reakcija u javnosti, pa i vaših komentara na našem fejsu.

 >> FOTO Sračinec podigao spomenik posvećen katastrofalnom požaru iz 1776. godine - kojega je izazvao mladi Srakar

Dosta je čitatelja ostavljalo ironične komentare, a dosta njih su bili negativni prema ovakvom obilježavanju povijesti. A na svojoj Facebook stranici šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan objavio je svoj komentar - kojega već šeraju lokalni HDZ-ovci, ali također i izaziva komentare ispod objave.

- Umjetnost i umjetnička sloboda gotovo da su bezgranični, međutim postoji jedna tanka linija koja se ne može preći. Podići spomenik koji prikazuje žitelja Sračinca koji je uzrokovao veliki požar u Varaždinu doista predstavlja prelazak granice gdje prestaje umjetnost i umjetnička sloboda, a počinje ljudska glupost. U tragediji koja je tada zadesila Varaždin, osim ogromne materijalne štete zasigurno je bilo i ljudskih žrtava, patnji i tragedija. Ako se želio iskazati pijetet njima, ovo zasigurno nije ispravan put. Krajnje je vrijeme da se odmaknemo od ploča, spomenika, kultova ličnosti i počnemo raditi za dobrobit sredine u kojoj živimo. - stoji u Habijanovom statusu.

Komentari