vrlo korisne informacije

Ako ste starija osoba - ovdje možete saznati kako izbjeći da postanete žrtva prijevare

Objavljeno: 08.03.2017. 17:50

Zadnja izmjena: 08.03.2017. 17:53

Starije osobe, nažalost, česta su meta raznih prevaranata zbog čega ostaju bez vrijedne imovine, pa čak i bez vlastitog stambenog prostora. Stoga je dobro ukoliko spadate u ovu dobnu skupinu da 22. ožujka u 9.30 poslušate predavanje u varaždinskom Domu za starije i nemoćne.

Predavanje na temu "Kako zaštititi sebe i svoju imovinu" organizira čakovečka udruga ACT-Grupa i Policijska postaja Varaždin. U prvome dijelu predavanja Filipa Blažon Šumečki iz udruge ACT-Grupa govorit će o osnovnim karakteristikama i razlikama Ugovora o doživotnom uzdržavanju i Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Također, dotaknuti će se tema darovnica i oporuke i time pokriti 4 najčešća ugovora kojima starije osobe reguliraju prijenos svoje imovine. 
Drugi dio predavanja je rezerviran za policijskog službenika za prevenciju policijske postaje Varaždin Sinišu Laha koji će predstaviti najčešće načine prijevara starijih osoba na javnim mjestima i kućnome pragu, ali i ponuditi konkretne savjete za moguće načine samozaštite. Predavanje je zamišljeno kao jednostavno i razumljivo za svakoga, a cilj je pomoći starijima da žive sigurno u svojim zlatnim godinama. Ukoliko želite da se takvo predavanje organizira i u vašoj lokalnoj zajednici kontaktirajte Filipu Blažon Šumečki na 099/6379088

Komentari