iz grada roka i baroka

eTV|FOTO: CHICAGO U VARAŽDINU Ovaj glazbeno-dramski show 11 mladih entuzijasta nemojte nikako propustiti

Objavljeno: 21.08.2017. 09:36

Zadnja izmjena: 21.08.2017. 09:52

Foto: Luka Šalamun

Sutra i u četvrtak na Španciru gledatelji će imati jedinstvenu prigodu da prvi put u našem gradu gledaju adaptaciju znamenitog mjuzikla Chicago, koji je svojedobno poharao pozornice i kino dvorane diljem svijeta.

Rezultat je to rada 11 mladih, talentiranih i obrazovanih entuzijasta, od kojih većina dolazi iz Varaždina. Inicijator projekta i koreograf je Maja Kućar, studentica psihologije na Sveučilištu u Rijeci, koja je svoje ljetne praznike odlučila provesti pripremajući izvedbu mjuzikla. Oko ove predstave čiji je puni naziv Chicago from city of rock and baroque puno su im pomogle i Ksenija Krčar svojim savjetima oko glumačkog dijela te Melita Kukec s kostimografijom.

Pogled na probu

Mi smo zavirili na njihovu probu u varaždinskom HNK i iskoristili priliku pogledati - pa onda prikazati i vama - kako izgledaju završne pripreme za ovu dinamičnu i zanimljivu predstavu.

- Ovaj show, zapravo mjuzikl, nastao je s ciljem da se spoje različite domene umjetnosti - glazba, ples i teatar. Isto tako mi smo spojili songove iz mjuzikla Chicago s nešto urbanijim glazbenimi i plesnim izričajem. - govori nam Maja Kućar o predstavi.

- Bez obzira na dosta naporne probe, koje su trajale po 5-6 sati, svi mi kao umjetnici smo rasli i svatko od nas je dobio puno, jer smo zajedno pomicali granice. - rekla nam je Filipa. Ostalo pogledajte u našem eTV prilogu, uz napomenu da je prva izvedba mjuzikla sutra (utorak) na Korzu u 20.30 te u četvrtak kod Grgura Ninskog u 21 sat.

 

Komentari