vrhunska glazbena djela

VELIKA KONCERTNA DVORANA U četvrtak dođite na koncert vrsnog gitarista, Dejana Ivanovića

Objavljeno: 23.01.2017. 18:59

Zadnja izmjena: 23.01.2017. 19:04

Foto: Glazbena škola Varaždin

Ovog četvrtka u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:30 sati, održat će se koncert  profesora gitare, Dejana Ivanovića.

Dejan Ivanović profesor je na Glazbenom odjelu Sveučilišta u Evori (Portugal) gdje je 2015. godine stekao akademsku titulu PhD iz Glazbene Interpretacije, obranivši doktorsku disertaciju na temu Suradnja između skladatelja i izvođača na stvaranju glazbe za gitaru: Estudija edicijskog procesa u Engleskoj, Hrvatskoj i Portugalu. 

Ovaj vrsni gitarist se glazbom počeo baviti u petoj godini. Gitaru je učio kod P. Stankovića i V. Ivanovića u nižoj i srednjoj muzičkoj školi i D. Petrinjaka na studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Sudjelovao je na majstorskim tečajevima kod K. Kotsiolisa, R. Dyensa, E. Fiska, T. Müller-Peringa, G. Biberiana, V. Dešpalja, M. Stein-Kühlera i dr. Usporedo sa studijem u Zagrebu (1994.-1998.) započinje i njegova profesionalna glazbena karijera. 

Godine 2002. je izdan Dejanov debitantski CD snimljen za NAXOS na kojem se nalaze djela Bennetta, Arnolda, Abrila, Mompoua, McPhersona, Matilde Salvador i Tárrege.

Drugi CD, s nazivom Mediterraneo, i s djelima Castelnuovo-Tedesca, Rodriga, Joséa, Asencia, Domeniconija i Papandopula je u pripravi. 2010. godine izdan je i prvijenac Dua Kontaxakis Ivanović s nazivom Les Deux Amis

Na koncertu u četvrtak će se izvoditi djela J.S. Bacha, M. Castelnuovo-Tedesca, M. Giuliania i A. Barrios Mangoréa, a ulaz za posjetitelje je potpuno besplatan.

 

Komentari