SREDSTVA ZA UDRUGU ''SUNCE''

I ovogodišnja ''Noć Lionsa'' u Marofu opet humanitarnog karaktera

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.06.2017. 17:14

Zadnja izmjena: 26.06.2017. 17:14

Foto: Facebook

Novomarofski Lionsi organiziraju ovog petka jubilarnu šestu “Noć Lionsa” - druženje povodom proslave obljetnice potvrdne svečanosti Lions Club-a Novi Marof. Službeni dio programa sa osvrtom na proteklu Lions godinu održat će se u velikoj dvorani Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” s početkom u 20.00 sati, dok će se neslužbeni dio, druženje i ples pod zvijezdama, nastaviti na terasi Kulturnog centra.

Svaka “Noć Lionsa” osim protokolarnog dijela ima i humanitarni karakter. Sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom bit će preusmjerena udruzi Sunce iz Novog Marofa. Udruga Sunce Novi Marof okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. U udruzi djeluje i klub "Sunčeve zrake" osnovan 2006 godine. Aktivnosti u klubu prilagođene su mogućnostima i potrebama korisnika koji žive s obiteljima nakon završene škole te nisu uključeni u organiziranu skrb.

U prostorima udruge provode svoje slobodno vrijeme na raznim kreativnim radionicama, druženju, igranju društvenih igara, provođenju tjelovježbe, šetnji, pripremi za nastupe kod sestrinskih udruga kao i za nastupe u vlastitom prostoru. Školska djeca uključuju se u aktivnosti prema svojim mogućnostima s obzirom na školske obaveze. U aktivnosti kluba također spadaju i terapijska plivanja na bazenima Minerva kao i organizacija izleta za korisnike i roditelje.

Kako bi udruga i dalje mogla uspješno pomagati djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, nadamo se prodajom ulaznica i nagradnih tombola prikupiti sredstva potrebna za daljnji rad. Cijena ulaznice za ovo događanje je 100,00 kuna, dok cijena nagradne tombole, čiji su fond potpomogli brojni sponzori, iznosi 50,00 kuna. Ulaznice se mogu kupiti od članova kluba ili na ulazu na dan događanja.

 

Komentari