međunarodna manifestacija

Krajem kolovoza u Varaždinu atraktivni aeropiknik

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.07.2017. 09:08

Zadnja izmjena: 28.07.2017. 09:12

Posljednjeg vikenda Špancirfesta, od 25. do 27. kolovoza, Aeroklub Varaždin će organizirati međunarodnu zrakoplovnu i turističku manifestaciju – 27. aeropiknik, kojom nastoji oživjeti staru slavu ove atraktivne priredbe u našem gradu.

Iako je Aeroklub Varaždin već započeo pripreme za veliki međunarodni aeromiting – CIAV 2018., koji će u srpnju slijedeće godine dobiti novu atraktivnu dimenziju, odlučili smo ponovo oživjeti i tradiciju organizacije aeropiknika. Vjerujemo da ćemo našim sugrađanima, ali i posjetiteljima Špancirfesta, na aeropikniku ponuditi niz atraktivnih događanja i omogućiti im nezaboravno iskustvo da Špancirfest dožive iz zraka – istaknuo je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin

Ovogodišnji aeropiknik započet će u petak, 25. kolovoza, kada će na varaždinski aerodrom sletjeti prvi zrakoplovi sportske i generalne avijacije.

- Očekujemo da će u tri dana na varaždinski aerodrom sletjeti tridesetak letjelica, koje će posjetitelji moći razgledati u subotu, na stajanci našeg aerodroma. Istovremeno ćemo, u suradnji s Ministarstvom obrane, organizirati i program ispred zgrade Croatia osiguranja na Kapucinskom trgu, gdje će biti postavljen i simulator letenja na MIG-u 21, pa će posjetitelji Špancirfesta moći doživjeti uzbuđenje leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu – naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin-

Dodao je kako će se tom prigodom predstaviti i atraktivni program varaždinskog aeromitinga na kojem će u srpnju sljedeće godine nastupiti atraktivne akrobatske skupine i nadzvučni borbeni zrakoplovi snaga NATO saveza. 

 Na varaždinskom aerodromu bit će organizirani i informativni letovi za građanstvo, odnosno buduće podupirajuće članove, a zainteresirani za let iznad Varaždina mogu predbilježbe poslati na adresu elektronske pošte: [email protected].

 

Komentari