'vatrogasci i glazba'

Muzej hrvatskog vatrogastva će u Noći muzeja sudjelovati s tematikom koja povezuje vatrogasce i glazbu

Objavljeno: 21.01.2017. 09:35

Foto: Arhiva

U manifestaciji Noć muzeja koja će se održati u petak, 27. siječnja i ove će godine sudjelovati Muzej hrvatskog vatrogastva smještenog u Ulici baruna Trenka 44 u Varaždinu.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Vatrogastvo je uvelike vezano uz glazbu, od organiziranja društvenih zabava i plesova, do tradicije vatrogasnih puhačkih orkestara koja i danas aktivno djeluju.

Stoga je Muzej hrvatskog vatrogastva odlučio organizirati izložbu “Vatrogasci i glazba”, gdje će se kroz predmetne notne zapise i instrumente prikazati ovaj značajan segment hrvatskog vatrogastva. 

Uz izložbu stalnog postava, održat će se i likovna radionica te druženje s vatrogascima, a sve počinje u 18 sati izložbom dječjih radova na temu vatrogastva, nastavlja se uz predstavljanje obnovljene zastave Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, nastupom puhačkog orkestra DVD-a Petrovina, likovnom radionicom za djecu, dok će se izložba stalnog muzejskog postava, kao i izložba 'Vatrogasci i glazba' moći razgledati čitavu večer.

 

Komentari